09.03.2009. / 07:54

Autor: Katarina Zorić

Hrvatska će ipak popustiti i prihvatiti medijaciju Ahtisaarijeve skupine

O svemu tome raspravljat će se danas na sastanku šefa države i Vlade s čelnicima parlamentarnih stranaka. Konačnu odluku donijet će predsjednik Stjepan Mesić i premijeru Ivo Sanader

Konačnu odluku donijet će predsjednik Stjepan Mesić i premijer Ivo SanaderKonačnu odluku donijet će predsjednik Stjepan Mesić i premijer Ivo SanaderHrvatska će danas ipak prihvatiti prijedlog Ollija Rehna da se granični spor sa Slovenijom riješi medijacijom uz posredovanje Ahtisaarijeve skupine, piše Jutarnji list. To znači da Hrvatska neće kao do sada uvjetovati medijaciju zahtjevom da konačnu odluku o granici donese Međunarodni sud u Haagu.

Ipak, tražit će da se konačna odluku o riješavanju spora donese pred nekim međunarodnim tijelom. "Sud u Haagu bio bi najpogodnije rješenje, ali to nije uvjet. Koje će međunarodno pravosudno tijelo rješavati spor, o tome se može razgovarati", rekao je Jutarnjem izvor iz Vlade.

O svemu tome raspravljat će se danas na sastanku šefa države i Vlade s čelnicima parlamentarnih stranaka. Konačnu odluku donijet će predsjednik Stjepan Mesić i premijer Ivo Sanader.

Hrvatska će navodno u svojem odgovoru Rehnu predložiti i da se medijacijom Sloveniji potvrdi nesmetana plovidba prema otvorenom moru. To ne zanči da će Hrvatska Sloveniji prepustiti dio hrvatskoga mora.

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika