09.03.2009. / 10:56

Autor: Nela Simić

Tablete za mršavljenje: istine i zablude

Kada se nadavno pojavila "čudesna" tableta koja topli celulit u devet minuta, Amerikankne su naprosto poludjele za njom, no istina je da se celulit ne može nakupiti u devet minuta pa ga se tako lako ne može ni riješiti. No, postoje pilule koje vam mogu pomoći u borbi s narančinom korom i prekomjerenim kilogramima. Ipak, treba biti oprezan i pažljivo birati jer nisu sve jednako dobre

Kod svake dijete ipak je najvažnija disciplinaKod svake dijete ipak je najvažnija disciplinaAko imate prekomjernu tjelesnu težinu i želite smršaviti, mršavljenje smanjenom količinom prehrane nije dovoljno! Istina je da promijenjene prehrambene navike i izbalansiran unos namirnica predstavljaju temelj za gubitak suvišnih kilograma, ali za kvalitetan rezultat potreban je i dobar dodatak prehrani kao snažna potpora za željeni gubitak suvišnih kilograma.

Tablete za mršavljenje načelno se dijele u tri skupine:

Licencirane i regularno testirane tablete -odobrilo ih je Ministarstvo zdravstva, labaratorijski su testirane i u legalnoj su prodaji. Mogu se dobiti jedino na lječnički recept i prepisuju se samo u slučajevima izrazito prekomjerne težine-najčešće su to sibutramin i orlistat.
Dodaci prehrani i tablete na biljnoj bazi- dostupne u ljekarnama i trgovinama zdrave prehrane. Nisu licencirane kao ljekovi i nekvalitetno su testirane. Dostupne su bez recepta. Prije upotrebe se treba konzultirajte se s liječnikom.
Tablete za mršavljenje dostupne na internetu- na internetu se nudi mnogo ilegalnih proizvoda za mršavljenje koji mogu biti opasni za zdravlje. Bez lječničkog nadzora ovi proizvodi mogu uzrokovati ovisnost i dugotrajne štetne posljedice na zdravlje.

Ukoliko ne znate za koje se tablete odlučiti, ispitali smo za vas koje su najpopularnije:
MethodDraine Slimming je klinički dokazan visoko učinkovit i siguran proizvod za koji je svojstveno:

• regulacijski djeluje na 2 direktna fronta: zalihe masnih stanica i njihovo sagorijevanje, metabolizam šećera koji se posljedično pretvaraju u mast

• nema povratka izgubljenih kilograma (nema yo-yo efekta)

• osobe u kontroliranim studijama koje su tijekom 8 tjedana provodile redukcijsku dijetu uz pomoć MethodDraine Slimming izgubile su čak 8,5% tjelesne težine, uz smanjenje opsega struka za velikih 7,5 cm, a opsega boka za 4 cm, što dokazuju 2 provedene kliničke studije u Poljskoj i Italiji.

• indirektno suzbija celulit 
Indikacije za korištenje MethodDraine Slimming proizvoda:

- Preveliki unos hrane
-

-Zadržavanje vode u tijelu

-Celulit

Patentirana i dokazano djelotvorna biljna vlakna NeOpuntiom.

Učinak Cactus Diet kapsula s NeOpuntiom:
- veže i izlučuje masnoću
- smanjuje apetit
- regulira razinu šećera u krvi
- djelotvornost dokazana istraživanjima
100 % prirodan, kemijski netretiran, ne uzrokuje alergije, dobitnik srebrne nagrade na europskom sajmu zdravih sastojaka (HI Europe conference 2004) za najinovativniji i najzdraviji sastojak 
Cactus Diet sadrži 20 kapsula s 500 mg NeOpuntia.

Za regulaciju masnoća u krvi

Crvena riža je drevni kineski lijek za zdravlje srca, dobiven fermentacijom riže pomoću kvasca Monascus purpureus.
• snižava kolesterol i trigliceride u krvi
• smanjuje proizvodnju kolesterola u jetri
• povećava HDL „dobar" kolesterol
• poboljšava zdravlje krvožilnog sustava

Sadržaj: 30 kapsula
Primjena: 1 kapsulu dva puta dnevno (ujutro i navečer) popiti s vodom nakon obroka.

Kapsule jabučnog octa

Kapsule služe osobama koje ne podnose okus octa, a htjele bi iskusiti sve njegove dobre osobine. Encianove kapsule jedine sadrže čak 500 mg octa pa je potrebna samo jedna kapsula na dan. Svojim sastavom i djelovanjem, jabučni ocat doista zaslužuje mjesto u kuhinji, ali i u ormariću s lijekovima. Koristi se u slučajevima: 
-prevelike tjelesne težine 
-loše probave 
-povišenog kolesterola 
-artritisa i reume
-proširenih vena 
-povišenog krvnog tlaka

Jabučna dijeta

Jabučna dijeta su šumeće tablete na bazi jabučnog octa i inulina. Njihova prednost je trenutno djelovanje čim dođu u želudac, gdje stvaraju osjećaj sitosti . Organizam se pri tom čisti i od masnoća i toksina , a tijelu vraća vitalnost. Proizvodu je dodan inulin, voćni oligosaharid, koji pruža podršku zdravoj intestinalnoj flori.

Sve namirnice imaju određeno vrijeme kad ih je najbolje konzumirati:
SLATKO od 10 do13
VOĆE do 11
BJELANČEVINE od 17 do 20
MAHUNARKE + KRUMPIR od 13 do 15
ŽITARICE od 7 do 15
POVRĆE cijeli dan

IDEALAN DNEVNI OMJER NAMIRNICA:
15 dag bjelančevine(meso,riba,jaja)
60 dag ugljikohidrati(kruh,riža,grašak)
25 dag masti

Navečer izbjegavajte jesti ciklu i krumpir jer tvore inzulin.

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika