09.03.2009. / 13:30

Autor: Martina Čizmić

RBA prodaje stanove za 1000 eura po kvadratu

Najjeftiniji stan može se kupiti u Županji za 950 eura, dok je najskuplji ponuđeni stan u Cavtatu i elitnom dijelu Zagrepa i stoji 3000 eura po kvadratnom metru

Ukupno će u akciji biti ponuđeno 1329 stanovaUkupno će u akciji biti ponuđeno 1329 stanovaKao što su i najavili prošlog tjedna, Raiffeisen Bank Austria u suradnji sa 25 građevinskih tvrtki u Hrvatskoj i dva proizvođača namještaja pokreću akciju "Prostor za preokret". Akcija, koja će obuhvatiti 17 hrvatskih gradova u prvoj će fazi, na prodaju po povoljnijim uvijetima ponuditi 555 stanova.

"Kamatna stopa na kredite u ovoj akciji kretat će se od 5,5 do 6,25 posto, a snižena cijena četvornog metra stanova u ponudi iznosit će od 950 do 3.150 eura", rekao je na današnjem predstavljanju akcije direktor RBA-ovog Sektora za poslovanje sa stanovništvom Ivan Vidaković.

Cilj je ove akcije, prema riječima člana Uprave RBA Marija Žižeka, potaknuti hrvatsko tržište nekretnina, koje je zbog krize "svedeno na minimum" iako potreba za stanovima nije manja nego prije.

Iz RBA ističu da je ova akcija i prije njenog pokretanja izazvala veliko zanimanje potencijalnih kupaca, što ukazuje na to da ipak postoje građani koji razmišljaju dugoročno.

"Ova akcija će omogućiti graditeljima da prodaju zalihe stanova, otplate kredite i uđu u nove investicije. To je ujedno i u interesu RBA, jer će ona uz povrat postojećih kredita moći nastaviti financirati nove projekte", ističu u banci.

Vidaković je najavio uključivanje i drugih graditelja, klijenata RBA, u akciju, jer je jedini uvjet za sudjelovanje smanjenje cijena stanova za najmanje 10 posto.

Ukupno će tijekom akcije biti ponuđeno 1329 stanova kroz nekoliko tranši akcije. Od 555 stanova iz prve tranše 143 je u Zagrebu, a cijena im se kreće od 1500 do 3000 eura.

Najjeftiniji stan može se kupiti u Županji za 950 eura, dok je najskuplji ponuđeni stan u Cavtatu i elitnom dijelu Zagrepa i stoji 3000 eura po kvadratnom metru.

Vezane vijesti

'Povezivanje je ključ uspjeha'

'Povezivanje je ključ uspjeha'

Na danas održanom okruglom stolu „Leading Through Connections" u organizaciji Hrvatske gospodarske komore i tvrtke IBM Hrvatska, potaknuta je… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika