09.03.2009. / 13:43

Autor: Katarina Zorić

Dikan prodaje kuću u Dubrovniku zbog koje je osuđen na godinu dana zatvora

Riječ je o trenutno jednoj od najskupljih nekretnina u Dubrovniku koja se prostire na četiri kata, ima tri spavaće sobe, tri kupaonice, ogroman podrum, veliku kuhinju te prostrani dnevni boravak s kaminom i šankom. Sve prostorije su klimatizirane i luksuzno opremljene

Radeljak je sa svojim partnerima navodno naslijedio kuću Aksela Petkovića o čemu će konačnu riječ ipak imati nadležne institucijeRadeljak je sa svojim partnerima navodno naslijedio kuću Aksela Petkovića o čemu će konačnu riječ ipak imati nadležne institucijeJosip Radeljak Dikan prodaje kuću u Dubrovniku zbog koje je prijavljen i osuđen na godinu dana zatvora za ozbiljnu devastaciju kulturnog dobra unutar te nekretnine. Kuća je formalno u vlasništvu tvrtke Radeljakova sina Lea "Leora", a vrijednost joj je najmanje 15 milijuna kuna, piše Slobodna Dalmacija.

Riječ je o trenutno jednoj od najskupljih nekretnina u Dubrovniku koja se prostire na četiri kata, ima tri spavaće sobe, tri kupaonice, ogroman podrum, veliku kuhinju te prostrani dnevni boravak s kaminom i šankom. Sve prostorije su klimatizirane i luksuzno opremljene.

Leo Radeljak rekao je Slobodnoj Dalmacija da za kuću već ima zainteresiranih kupaca. "U Dubrovniku je sada teško prodati kuću, to nije više tako zanimljiva destinacija za kupce nekretnina, kao što je to recimo Crna Gora danas. U Dubrovnik dolaze i kruzeri, pa je grad pretrpan, a to nekim turistima i mogućim kupcima ne odgovara", pojasnio je Leo Radeljak.

Zanimljivo je da je za devastaciju kuće osuđen njegov otac Josip Radeljak iako je kuća formalno u njegovu vlasništvu. "Sve je na Ustavnom sudu, ali jako je čudno da je on osuđen jer nikada nije bio vlasnik te kuće, nego ja, tj. moja tvrtka Leora. Prema tome, on nema veze s tim. To je kao da osudite nekoga za djelo koje je počinio netko drugi. I nije istina da je osuđen zbog aluminijskih prozora i slično, jedino zbog kamenih stuba", rekao je mladi Radeljak.

Josip Radeljak posljednjih se dana ponovno našao u središtu interesa javnosti zbog kuće Aksela Petrovića koju je navodno naslijedio. Pokojnikova sestra Vanda Petković prijavila ga je za krivotvorenje oporuke pa će o cijelom slučaju odlučiti nadležne institucije.

Vezane vijesti

Vlahušić zadovoljan turističkim rezultatima

Vlahušić zadovoljan turističkim rezultatima

U prvih pet mjeseci na području grada Dubrovnika ostvareno je 157.214 ili 12 posto više dolazaka i 493.167, to jest 17 posto više noćenja nego u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika