Objavljeno u Nacionalu br. 695, 2009-03-10

Autor: Eduard Šoštarić

BORBA ZA RIJEKU

Mlada HDZ-ovka protiv Obersnela

VESNA BUTERIN upustila se u borbu na terenu koji već 18 godina drži SDPVESNA BUTERIN upustila se u borbu na terenu koji već 18 godina drži SDPHDZ je odlučio dugogodišnjem gradonačelniku Rijeke Vojku Obersnelu, na lokalnim izborima suprotstaviti mlađahnu Vesnu Buterin, saborsku zastupnicu i gradsku vijećnicu HDZ-a. Rođena Puljanka Vesna Buterin je magistrica znanosti i asistentica novakinja na Ekonomskom fakultetu u Rijeci s nepunih trideset i pet godina. Vesna Buterin je novo lice riječke političke scene na kojoj već dvadeset godina dominira isključivo SDP.
HDZ je nedavno za mladu ekonomisticu i saborsku zastupnicu angažirao i jednu zagrebačku agenciju koja će se pozabaviti njezinim imidžem i svim drugim elementima u osvajanju glasača, kao što je i priprema za medijske nastupe. Politički uspon Vesne Buterin započeo je nakon što je zamijenila zastupnika Bojana Hlaču u Saboru u svibnju 2008. U listopadu 2004. postala je magistrica znanosti s radom na temu "Razvoj hrvatskog prometnog sustava u uvjetima globalizacije", pa ne čudi da je kao budući kandidat za gradonačelnika Rijeke već istaknula jedan od svojih prioriteta vezan uz prometnu politiku, a to je rješenje prometnog kaosa u Rijeci. Jedan od prometnih priroriteta bio bi i izgradnja autobusnog kolodvora. U svojoj kandidaturi za mjesto gradonačelnice ističe i svoju mladost i energičnost, a potom i razvojne projekte poput izgradnje sveučilišne bolnice, sveučilišnog kampusa i uređenje riječkog lučkog područja.

Vezane vijesti

Talijanski industrijalac namjerava kupiti HNK Rijeku

Talijanski industrijalac namjerava kupiti HNK Rijeku

Talijanski industrijalac Gabriele Volpi namjerava kupiti HNK Rijeku, objavljeno je u najtiražnijim dnevnim novinama talijanske regije Ligurija "Il… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika