10.03.2009. / 10:12

Autor: Katarina Zorić

Napadač Luke Ritza ponovno pritvoren zbog napada na maloljetnika

Maturant Luka Ritz napadnut je početkom lipnja 2008. na zagrebačkom Mostu slobode. Desetak dana nakon napada preminuo je od posljedica

16-godišnji J.J. jedan je od petorice napadača na Luku Ritza16-godišnji J.J. jedan je od petorice napadača na Luku RitzaJedan od petorice napadača na Luku Ritza koji je pušten iz pritvora, ponovno je prije mjesec dana završio u pritvoru izbog premlaćivanja 15-godišnjaka.

Kako se doznaje, 16-godišnji J.J. u rujnu prošle godine potukao se ispred Zoološkog vrta. Bilo je to u vrijeme dok je policija tragala za napadačima na Ritza. J.J. je tada slomio nos mladiću koji je već tada policiji dao ime i opis napadača.

Nakon što su napadači pušteni na slobodu jer im je istekao maksimalni tromjesečni pritvor, J. J. je ponovno priveden početkom veljače, a, kako piše Jutarnji list, njegova žrtva ga je prepoznala u policijskoj postaji. Zbog toga je priveden u Istražni centar Županijskog suda te ponovno vraćen u pritvor u Remetinec iz kojeg je ponovno pušten prošloga četvrtka. Sada je na slobodi.

Podsjetimo, maturant Luka Ritz napadnut je početkom lipnja 2008. na zagrebačkom Mostu slobode. Desetak dana nakon napada preminuo je od posljedica.

Policija je mjesecima tragala za napadačima, a uhvaćeni su u listopadu prošle godine. Među petoricom uhićenih mladića, samo je jedan bio punoljetan.

Vezane vijesti

'Luka Ritz je simbol borbe protiv nasilja'

'Luka Ritz je simbol borbe protiv nasilja'

Učenice osnovne i srednje škole Ivona Farkaš i Klara Đurkin dobitnice su ovogodišnje nagrade Luka Ritz za promicanje tolerancije i škole bez nasilja,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika