11.03.2009. / 07:33

Autor: Katarina Zorić

Novi problemi: Bahati Slovenci spremaju se odbiti Ahtisaarijevu odluku

Prema riječima jednog od vodećih slovenskih dužnosnika, slovenski parlament mora imati dvotrećinsku većinu, a trenutno se ne može jamčiti da će dvotrećinska većina biti postignuta

Ivo Sanader i Borut PahorIvo Sanader i Borut PahorNakon što je Hrvatska pristala na medijaciju, Slovenija se ponovno povlači. Naime, među slovenskim političarima ovih se dana spominje mogućnost da slovenski parlament odbije Ahtisaarijevu skupinu, piše Jutarnji list.

Prema riječima jednog od vodećih slovenskih dužnosnika, slovenski parlament mora imati dvotrećinsku većinu, a trenutno se ne može jamčiti da će dvotrećinska većina biti postignuta.

"Takvu razinu arogancije u ozbiljnoj politici već dugo nisam vidio. Oni su, dakle, do jučer tvrdili da prihvaćaju Ahtisaarija, a sada kažu da bi ga mogli odbiti ako Ahtisaarijeve odluke ili preporuke ne budu u njihovu korist”, rekao je Jutarnjem neimenovani hrvatski političar.

Među hrvatskim političarima prevladava uvjerenje da će slovenska blokada ostati na snazi još nekoliko mjeseci, što bi definitivno onemogućilo završetak pregovora između EU i Hrvatske do kraja ove godine.

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika