15.03.2009. / 09:43

Autor: Anamarija Kronast

Željka Ogresta napisala scenarij za mjuzikl

Scenaristički prvijenac novinarke zvat će se “Za dobra stara” vremena prema najvećem hitu Novih fosila, a okosnica priče je ljubav između čistačice i policajca

Željka Ogresta nada se da će mjuzikl gostovati i u državama bivše JugoslavijeŽeljka Ogresta nada se da će mjuzikl gostovati i u državama bivše JugoslavijeNovinarka Željka Ogresta napisala je svoj prvi scenarij u životu, i to inspirirana glazbom Novih fosila. Ogresta je svoj prvijenac pokazala Rajku Dujmiću i Nenadu Šariću kojima se, prenosi Jutarnji list, jako sviđa ono što je napravila.

Okosnica je ljubavna priča čistačice i policajca, a radnja je smještena u Zagreb osamdesetih godina, vrijeme koje su obilježile redukcije struje, nogometni okršaji Dinama i Crvene zvezde, par nepar vožnja i nestašica kave.
Mjuzikl, koji je dobio ime po najvećem Dujmićevom hitu "Za dobra stara vremena" sadrži i dvadesetak najvećih uspješnica ove nekoć iznimno popularne skupine.

No, zasad se još ne zna gdje bi se takvo djelo moglo izvoditi pa Ogresta i Dujmić pregovaraju sa zagrebačkim uredom za kulturu da iznađu neko mjesto na kojemu bi ovog ljeta trebao zaživjeti njihov mjuzikl.
Bude li sve po planu već ovog ljeta će se mjuzikl moći pogledati na Bundeku ili Jarunu, a ideja je i da kasnije gostuje po državama bivše Jugoslavije gdje su Novi fosili svojedobno također bili vrlo popularni.

Vezane vijesti

Zvijezda "Harryja Pottera" uskoro prvi put u broadwayskom mjuziklu

Zvijezda "Harryja Pottera" uskoro prvi put u broadwayskom mjuziklu

Daniel Radcliffe, zvijezda "Harryja Pottera", prvi put će početkom sljedeće godine nastupati u jednom broadwayskom mjuziklu, priopćili su u petak… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika