16.03.2009. / 07:28

Autor: Katarina Zorić

Balažic optužuje: U Hrvatskoj jačaju antieuropske snage

Slovenski dužnosnik smatra da u Hrvatskoj jačaju antieuropske snage što ga zastrašuje, a zabrinut je i , kako kaže, zbog osljednjih istupa Hrvatske u kojima uz Sloveniju napada i Europsku komisiju

Milan BalažicMilan Balažic"Slovenija ne može dopustiti da njoj vitalno pitanje granice ostane neriješeno. Hrvatska za ulazak u EU mora ispuniti sve uvjete Europske unije, pa i slovenski uvjet - ulazak Hrvatske u EU uvjetovan je rješenjem graničnog pitanja", izjavio je to za Slovensku televiziju Milan Balažic, državni tajnik u slovenskom ministarstvu vanjskih poslova.

On je komentirao izjavu hrvatskog premijera Ive Sanadera, koji je u subotu rekao da, ako Europa dopusti da jedna zemlja članica, samo zato što je članica, ucjenjuje drugu zemlju, kao što to danas čini Slovenija, onda europske integracije nemaju nikakve budućnosti.

Balažic je naglasio da Sanaderova izjava ima vanjsku, ali i unutarnjopolitičku dimenziju jer se u Hrvatskoj približavaju lokalni izbori, a oni su, smatra on, i jedna vrsta uvoda u skorašnje predsjedničke izbore.

Napomenuo je da je Slovenija u Hrvatskoj i prije uoči izbora imala ulogu žrtvenog jarca.

Slovenski dužnosnik smatra da u Hrvatskoj jačaju antieuropske snage što ga zastrašuje, a zabrinut je i , kako kaže, zbog osljednjih istupa Hrvatske u kojima uz Sloveniju napada i Europsku komisiju.

Balažic smatra da uspjeh medijacijskog procesa ovisi o Zagrebu te da je loptica na hrvatskoj strani.

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika