16.03.2009. / 11:03

Autor: Katarina Zorić

IFIMES: Đukanovića na vlasti održavaju policija i tajna služba

U izveštaju IFIMES-a iz Ljubljane, koji prenosi podgorički dnevnik „Dan”, zaključuje se da 1989. godine u Crnoj Gori nije došlo do smjene komunističkog režima, već uspostave totalitarizma Mila Đukanovića koji traje već 20 godina

Milo Đukanović ima pomoć i odanih medijaMilo Đukanović ima pomoć i odanih medijaPremijer i lider crnogorske Demokratske stranke, Milo Đukanović, godinama se održava na vlasti zahvaljujući jakom policijskom aparatu, Agenciji za nacionalnu sigurnost, i odanim medijima - državnoj televiziji i radiju, tvrdi Međunarodni institut za bliskoistočne i balkanske studije (IFIMES).

Kako piše Blic, analitičari Zijad Bećirović i Baktjar Alijaf predviđaju mogućnost uličnih prosvjeda u cilju rušenja režima, a ne isključuju ni mogućnost politički motiviranih nasilja i likvidacije.

U analizi stanja uoči izvanrednih parlamentarnih izbora u Crnoj Gori 29. ožujka, oni ukazuju da ne treba zaboraviti činjenicu da je isti taj režim 1989. godine uspostavljen na ulici, na "nedemokratski način i uz jaku podršku Slobodana Miloševića".

U izveštaju IFIMES-a iz Ljubljane, koji prenosi podgorički dnevnik „Dan”, zaključuje se da 1989. godine u Crnoj Gori nije došlo do smjene komunističkog režima, već uspostave totalitarizma Mila Đukanovića koji traje već 20 godina.

Đukanović službeno osumnjičen za pranje novca

Talijansko tužiteljstvo optužilo Đukanovića

Profesor optužuje: Đukanovićev 'klan' upleten u ubojstvo Pukanića

"Vlast koja neprekidno 20 godina vlada Crnom Gorom kao tranzicijskom državom, ne može biti demokratska, iako se to izvana može činiti tako. Crna Gora je nezavisna nakon referenduma 2006. godine, a nepravilnosti je blagoslovila čak i EU", ističu Bećirović i Alijaf.

IFIMES podsjeća da su dvojica slovačkih diplomata František Lipka i Miroslav Lajčak pomogli stvaranju crnogorske nezavisnosti, a da je Lajčak, kao miljenik Javiera Solane, kasnije nagrađen funkcijom visokog predstavnika EU u BiH, a Lipka bogato nagrađen u Crnoj Gori.

Vezane vijesti

Đukanović se želi vratiti

Đukanović se želi vratiti

Predsjednik Demokratske partije socijalista (DPS) i nekadašnji crnogorski premijer Milo Đukanović ispituje teren u međunarodnim vodama za povratak na… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika