16.03.2009. / 14:49

Autor: Katarina Zorić

Žbogar: Ne očekujem skori dogovor Hrvatske i Slovenije

Prema njegovu mišljenju, Međuvladinu konferenciju o pristupanju Hrvatske EU najavljenu za kraj ovoga mjeseca treba odgoditi

Samuel Žbogar danas se neće sastati sa svojim hrvatskim kolegom JandrokovićemSamuel Žbogar danas se neće sastati sa svojim hrvatskim kolegom Jandrokovićem"Ne očekujem skori dogovor o modalitetima medijacije za rješavanje otvorenog slovensko-hrvatskog graničnog pitanja i za nastavak hrvatskih pristupnih pregovora", izjavio je danas u Bruxellesu slovenski ministar vanjskih poslova Samuel Žbogar.

Prema njegovu mišljenju, Međuvladinu konferenciju o pristupanju Hrvatske EU najavljenu za kraj ovoga mjeseca treba odgoditi.

Na novinarsko pitanje hoće li se danas sastati s europskim povjerenikom za proširenje Ollijem Rehnom i hrvatskim ministrom vanjskih poslova i europskih integracija Gordanom Jandrokovićem, Žbogar je odgovorio da neće.

"Sastanak je moguć sutra ili sljedećih dana", rekao je slovenski ino ministar, dodavši kako će hrvatska pozicija biti fleksibilnija što se tiče konačnog rezultata razgovora o medijaciji.

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika