26.01.2004. / 00:00

Autor: Marina Biluš

HRVATSKA

SANADER TRAŽI RAZRJEŠENJE STIPE ČAČIJE

SANADER TRAŽI RAZRJEŠENJE STIPE ČAČIJE

Na idućoj sjednici Vlade premijer Ivo Sanader tražiti će razrješenje pomoćnika ministra unutarnjih poslova Stipe Čačije. Čačija je u nedjelju svoj mandat stavio na raspolaganje Vladi i to nakon što je u subotu Slobodna Dalmacija objavila da pomoćnik ministra unutarnjih poslova 18 godina ne plaća alimentaciju sinu koji živi u bijedi. S tom je informacijom u javnost izašla Sanja Jadrijević iz Sinja, majka Čačijina izvanbračnog sina. Otkrila je i da sadašnji pomoćnik ministra unutarnjih poslova odbio priznati očinstvo i plaćati alimentaciju unatoč sudskoj odluci, te da svoga sina nikada nije ni vidio. Ova afera, piše u utorak Večernji list, vjerojatno je tek jedan od razloga razrješenja Stipe Čačije, jer je Ivo Sanader tražio da se ispitaju sve informacije prema kojima je Čačija kršio radne zakone i pravila u vojnoj službi, a o kojima je bilo proturječnih tumačenja. Banski su dvori provjeru tih informacija tražili od MUP-a, MORH-a i Vojne škole. Na slučaj ‘Čačija’ ponovno se osvrnuo i predsjednik Stjepan Mesić koji je u razgovoru za Hrvatski radio izjavio:
‘Kada sam Čačiji dodijelio starosnu mirovinu, nisam znao da će biti imenovan pomoćnikom ministra unutarnjih poslova. Nitko mi to nije rekao, a sada su se pojavile i nove okolnosti. Ako se u disciplinskom postupku utvrdi njegova krivica, promijenit u odluku’. Mesić je, kako je rekao, Vladi poslao da se utvrde jasni kriteriji dodjele tzv. predsjedničkih mirovina, kao i jasna odgovornost onih koji ih predlažu.

Vezane vijesti

Janša dobio mandat za sastav vlade

Janša dobio mandat za sastav vlade

Slovenski parlament u subotu je na izvanrednoj sjednici za mandatara nove vlade izabrao Janeza Janšu (53), predsjednika Slovenske demokratske stranke… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika