18.03.2009. / 16:36

Autor: Hina

Bandić: Kumice iz Čučerja moraju završiti informatički tečaj zbog WC-a u Dupcu i Dubravi

"Pa neće netko na WC-u napraviti kriminal, toga nema nigdje na svijetu", rekao je Bandić

Milan BandićMilan BandićZagrebački gradonačelnik Milan Bandić danas je novinarima ponovio da je zatražio da gradski Kontrolni ured ispita mogu li dva montažna zahoda na okretištima tramvaja i autobusa u Dupcu i Dubravi stajati 1,55 milijuna kuna, a Antun Fabek, predsjednik Uprave tvrtke Gredelj koja ih je napravila rekao da oni mirno spavaju, a ako je bilo nepravilnosti dokazat će ekspertiza.

Bandić je izjavio da mu su zahodi trebali biti napravljeni kada i okretišta, jer su građanima potrebni. Također je rekao da se se ne slaže što su "sofisticirani", pa se primjerice kumica iz Čučerja ne može snaći u takvom zahodu, jer ne zna što znači "Push".

"Žao mi je da moje kumice iz Čučerja moraju završiti informatički tečaj da bi ušle u taj wc", rekao je Bandić.

Predsjednik Uprave Gredelja Antun Fabek rekao je da su se ti zahodi radili prema dokumentaciji i uvjetima koje je raspisao Grad Zagreb, te dodao je da su u zahode ugrađeni skupi i sofisticirani uređaji. Također je rekao da je Gredelj dobio taj posao, jer zahode ugrađuju u željeznička vozila.

Gradonačelnik Bandić izjavio je 16. ožujka na sjednici Gradske skupštine da dva montažna zahoda ne mogu stajati 1,55 milijuna kuna te je zatražio da se to hitno preispita.

"Pa neće netko na WC-u napraviti kriminal, toga nema nigdje na svijetu", rekao je Bandić odgovarajući na pitanje nezavisnog zastupnika Pere Kovačevića na aktualnom satu Skupštine kako komentira novinske napise da je grad za ugradnju dvaju montažnih zahoda na ZET-ovim okretištima u Dubravi i Dupcu prošle godine platio 1,55 milijuna kuna.

Svaki montažni zahod ima devet metara četvornih, pa proistječe da je grad za četvorni metar montažnog zahoda, uključujući i gradnju infrastrukturnih priključaka, platio 11.600 eura. Zahode je napravio "Gredelj", u čijem se opisu poslova ne navodi gradnja sanitarnih objekata, rekao je Kovačević.

Vezane vijesti

Kako natjerati muškarce da sjede na WC-u?

Kako natjerati muškarce da sjede na WC-u?

Obvezati muškarce da mokre sjedeći kako bi zahodi bili čišći smisao je prijedloga kojim će se baviti regionalno vijeće pokrajine Soermlanda, u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika