19.03.2009. / 07:05

Autor: Aleksandar Stajčić

Uništen Titov spomenik tjedan dana leži u zagrebačkom Blatu

Ne znam tko je to učino, jedino sam siguran sam da to nisu radnici koji se nalaze na gradilištu. Žao mi je što se to dogodilo i obećajem da ćemo snositi troškove izrade nove ploče, rekao je direktor Trešnjevka gradnje, Vjekoslav Brundić

Razbijena spomen ploča Josipu Brozu TituRazbijena spomen ploča Josipu Brozu TituU Zagrebačkom naselju Blato uništena je spomen ploča Josipu Brozu Titu, koju su u čast bivšem predsjedniku Jugoslavije podigli stanovnici tog naselja 1983. godine. Ploča je uništena, tvrde stanovnici tog naselja, prije najmanje tjedan dana. Vandalski čin nitko nije prijavio policiji, a to je prema svemu sudeći trebala biti tvrtka 'Trešnjevka gradnja'. Naime, spomenik je uništen unutar ograđenog dijela zemljišta u Karlovačkoj ulici u kojoj spomenuta tvrtka gradi montažni vrtić.

Direktor 'Trešnjevka gradnje' Vjekoslav Brundić rekao je kako nije znao da je ploča uništena: "Ne znam tko je to učino, jedino sam siguran sam da to nisu radnici koji se nalaze na gradilištu. Žao mi je što se to dogodilo i obećajem da ćemo snositi troškove izrade nove ploče."

Spomen ploča je preseljena zbog izgradnje montažnog vrtićaSpomen ploča je preseljena zbog izgradnje montažnog vrtićaIzgradnju montažnog vrtića financira Vijeće gradskih četvrti Novi Zagreb zapad s 1,6 milijuna kuna. Predsjednik Vijeća te četvrti, Jadranko Baturić, nije bio ugodno iznenađen kad smo ga izvijestili o događaju: "Ne mogu vjerovati, osobno sam bio tamo kad su ploču premještali. Brundić mi je obećao da će je premjestiti u skladište kako se ovo ne bi dogodilo."

Baturić smatra kako je ovo pojedinačni izgred te da je 'Trešnjevka gradnja' odgovorna za ovaj incident. "Cilj nam je bio za manje od mjesec dana otvoriti novi vrtić, dok bi kraj njega bila spomen ploča oko koje bi posadili 88 ruža, kao što je to izgledalo, 25. svibnja prije 26 godina", rekao je Baturić.

Vezane vijesti

Četiri 'C' na spomeniku hrvatskim redarstvenicima

Četiri 'C' na spomeniku hrvatskim redarstvenicima

Na spomen-obilježju dvanaestorici hrvatskih redarstvenika u Borovu sinoć su sprejem ispisana četiri ćirilična slova "C" i "Srbija" te su razbacani… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika