19.03.2009. / 12:56

Autor: Nacionalova redakcija

Josefu Fritzlu žao, kći Elisabeth želi da plati za svoja djela

Dok obrana traži smanjenu kaznu za Josefa Friztla, tužitelji zahtijevaju doživotni zatvor. "Riječ je o ubojstvu iz nehaja koje zahtijeva maksimalnu kaznu" izjavila je Christiane Burkheiser, glavna tužiteljica

Josef Fritzl izjavio je pred porotnicima da mu je iskreno žao, ali da više ništa ne može promijeniti, piše Jutarnji List. To je ujedno i zadnje što su porotnici čuli prije povlačenja na vijećanje o konačnoj odluci.

Dok obrana traži smanjenu kaznu za austrijskog monstruma, tužitelji zahtijevaju doživotni zatvor. "Riječ je o ubojstvu iz nehaja koje zahtijeva maksimalnu kaznu" izjavila je Christiane Burkheiser, glavna tužiteljica. Zadnji dan suđenja Josef Fritzl više nije skrivao svoje lice plavim fasciklom.

Elisabeth Fritzl, kći optuženoga, također je bila u sudnici. Njena odvjetnica je objasnila razlog iz kojeg je došla na suđenje. "Smatra da to duguje svom mrtvom sinu Michaelu. Želi da njezin otac odgovara za ono što je učinio. Nitko ne poznaje optuženika bolje od njegove kćeri", izjava je Eve Plaz za novinare.

Josef Fritzl je držao svoju kćer zatočenu u podrumu u obiteljskoj kući u Amstettenu skoro 14 godina, od 29. kolovoza 1984. do 26. travnja 2008. U tom periodu je s njom imao sedmero djece, od kojih je jedno umrlo ubrzo nakon rođenja.

Očekuje se da će presuda biti izrečena oko 13 sati. (M.B.)

Vezane vijesti

Osumnjičen za prodaju ljudskog mesa

Osumnjičen za prodaju ljudskog mesa

Kineska policija je uhitila muškarca pod sumnjom da je raskomadao ljude i prodao meso na tržištu kao "meso noja", pišu u petak kineska glasila. Zhang… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika