20.03.2009. / 15:55

Autor: Katarina Zorić

Slučaj Indeks: Profesor priznao krivnju i rekao da se kaje

Još prošloga tjedna na početku suđenja Somek je priznao krivnju prema svim točkama USKOK-ove optužnice

Somek je još prošloga tjedna priznao krivnjuSomek je još prošloga tjedna priznao krivnjuU nastavku suđenja u slučaju Indeks, viši predavač zagrebačkog Fakulteta prometnih znanosti Krešimir Somek rekao je danas pred sudskim vijećem Županijskog suda u Zagrebu da mu je žao i da se kaje jer je nezakonito posredovao pri upisu trojice studenata na taj fakultet. Iako nije primio novac, ustvrdio je kako je time upropastio 35 godina profesorske karijere.

Još prošloga tjedna na početku suđenja Somek je priznao krivnju prema svim točkama USKOK-ove optužnice. Danas je ipsričao kako je na poticaj svog prijatelja, tajnika zagrebačkoga vaterpolskog kluba Mladost Ivice Markovića i još dviju osoba, među kojima je i majka jednog od kandidata za upis, 2007. godine nezakonito posredovao kako bi se vaterpolist Ivan Buljubašić i još dvojica studenata upisali na fakultet.

Optuženi studenti Josip Đaković i Franjo Marinčić također su sve priznali i pokajali se. Sudsko vijeće prihvatilo je kao dokaze tajne snimke na kojima USKOK temelji svoju optužnicu, a prihvaćeno je i saslušanje svih predloženih svjedoka.

Suđenje će biti nastavljeno 27. ožujka.

Vezane vijesti

Deša Mlikotin-Tomić: 'Nisam žrtva političkog procesa, već medijskog linča'

Deša Mlikotin-Tomić: 'Nisam žrtva političkog procesa, već medijskog linča'

Dojučerašnja ugledna profesorica Ekonomskog fakulteta i čelnica saborskog Povjerenstva za sprečavanje sukoba interesa Deša Mlikotin-Tomić prvi puta… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika