23.03.2009. / 07:30

Autor: Katarina Zorić

Nema krize: Bandić planira zaposliti 183 nova djelatnika

Iako nema službene potvrde o tome koliko će nova zaposlenja opteretiti gradski proračun, procjenjuje se da je riječ o 30-ak milijuna kuna

Dok se drugi bore s krizom, Bandić zapošljava nove ljudeDok se drugi bore s krizom, Bandić zapošljava nove ljudeUnatoč krizi, zagrebački gradonačelnik planira zaposliti 183 nova djelatnika, a 12 će ih naći posao u njegovu uredu. Dio je to Plana prijema u službu u gradska upravna tijela, prema kojem će 14 gradskih ureda i tri službe nakon novoga kadrovskog poteza Poglavarstva imati ukupno 2850 ljudi, piše Jutarnji list.

Iako nema službene potvrde o tome koliko će nova zaposlenja opteretiti gradski proračun, procjenjuje se da je riječ o 30-ak milijuna kuna.

Najviše zaposlenika dobit će Ured za izgradnju pročelnika Davora Jelavića, u kojem trenutačno radi 556 ljudi. Ove godine u tom uredu zaposlit će se još 73 zaposlenika, čime će taj ured brojiti čak 629 stalno zaposlenih djelatnika.

Čelnici gradskih ureda naglašavaju da je riječ uglavnom o vježbenicima koji će sada dobiti stalno zaposlenje. "Planirano je zadržavanje u službi na neodređeno vrijeme devet već postojećih vježbenika te popuna radnih mjesta koja su upražnjena zbog umirovljenja prijašnjih službenika", rekao je Jutarnjem, Marijan Maras, pročelnik Ureda gradonačelnika.

Prema pisanju lista, ove godine nijedan ured neće zaobići nova zapošljavanja.

Vezane vijesti

Bandićevi milijuni za stadion ipak Dinamu

Bandićevi milijuni za stadion ipak Dinamu

Već ovog ljeta, unatoč manjku u proračunu, Milan Bandić je odlučio uložiti dodatnih 30 milijuna u sjevernu tribinu stadiona Maksimir. Time će gradsko… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika