23.03.2009. / 13:20

Autor: Katarina Zorić

Pregovori o plaćama: mudri Sanader izazvao raskol u Sindikatima

Kako se doznaje, Sindikati državnih službi i MUP-a odmah bi trebali potpisati dogovor s ministrom Ivanom Šukerom. Nikakvih službenih informacija sa sastanka još uvijek nema

Još uvijek nema nikakvih službenih informacija sa sastankaJoš uvijek nema nikakvih službenih informacija sa sastankaSindikati državnih službi i MUP-a su prihvatili Vladin prijedlog, a sindikati iz djelatnosti zdravstva, obrazovanja, socijale i kulture, koje vodi doktor Ivica Babić, nisu prihvatili prijedlog te su napustili sastanak i povukli se na dodatne konzultacije, prenosi Hrvatski radio neslužbene informacije sa sastanka predstavnika Vlade i sindikata zaposlenih u državnom i javnom sektoru. Sastanak na kojemu se razgovara o smanjenju plaća u javnom sektoru još uvijek traje.

Kako se doznaje, Sindikati državnih službi i MUP-a odmah bi trebali potpisati dogovor s ministrom Ivanom Šukerom. Nikakvih službenih informacija sa sastanka još uvijek nema.

Ministar Ivan Šuker sinoć je naglasio kako je ovo posljednja ponuda Vlade uz napomenu da više nema vremena za daljnje rasprave. Sindikati su se još sinoć premišljali hoće li pozitivno odgovoriti na konačni Vladin prijedlog o šestpostotnom smanjenju plaća.

Tim se prijedlogom osnovica za plaće 240.000 korisnika državnog proračuna vraća na razinu iz 2008. godine. Pregovori o ponovnom rastu plaća, kako je ponudila Vlada, započet će kada realni BDP počne rasti na međugodišnjoj razini više od dva posto u dva uzastopna tromjesečja.

Vezane vijesti

Stipić najavio mobiliziranje članstva "Preporoda"

Stipić najavio mobiliziranje članstva "Preporoda"

Predsjednik sindikata zaposlenih u hrvatskom školstvu "Preporod", Željko Stipić, najavio je mobiliziranje članstva do jeseni zbog vladina prijedloga… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika