23.03.2009. / 13:57

Autor: Katarina Zorić

Ministar Kalmeta službeno obećao: Autoceste neće ići u koncesiju

Koncesija autocesta spominjala se kao jedna od mogućih antirecesijskih mjera koje je predložilo Ekonomsko vijeće

Zbog Kalmetinog dopisa sindikat je odustao od prosvjedaZbog Kalmetinog dopisa sindikat je odustao od prosvjedaBožidar Kalmeta, ministar prometa, mora i infrastrukture obećao je Nezavisnom cestarskom sindikatu da autoceste neće ići u koncesiju, piše Business.hr. Naime, nakon što je NCS od tražio od Kalmete potvrdu da se to stvarno neće dogoditi, ministar im je poslao dopis u kojem, među ostalim, navodi: "Nastavno na Vaš upit o davanju autocesta u koncesiju, što je bio jedan od prijedloga Ekonomskog vijeća, a nakon provedene temeljite analize, želim Vas izvjestiti da se izgrađene dionice autocesta neće davati u koncesiju."

Kalmeta je tim dopisom umirio sindikate koji su tako odustali od subotnjeg prosvjeda ispred zgrade HAC-a u Zagrebu. "S takvim odgovorom ministra Božidara Kalmete nema više razloga za prosvjed. Sad imamo napismeno potvrdu od resornog ministra da se neće dogoditi ono čemu se oštro protivimo", izjavio je predsjednik NCS-a Mijat Stanić.

Koncesija autocesta spominjala se kao jedna od mogućih antirecesijskih mjera koje je predložilo Ekonomsko vijeće. Prema nekim informacijama, u koncesiju je najprije trebala ići autocesta Bregana-Lipovac, a sam premijer Sanader spominjao je i mogućnost davanja u koncesiju autocesta koje se tek trebaju graditi.

Zanimljivo je da Kalmeta u svom dopisu daje jamstvo da se izgrađene autoceste neće davati u koncesiju, ali one neizgrađene ne spominje. Kako piše Business.hr, radna skupina je ipak shvatila da bi teško bilo dobiti željeni novac od koncesije koji bi u državni proračun kapao malo po malo te da bi u okolnostima globalne krize bilo teško naći potencijalnog koncesionara.

Vezane vijesti

Hajdaš Dončić stopirao Linićeve kadrove?

Hajdaš Dončić stopirao Linićeve kadrove?

Normal 0 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Uprava Hrvatskih autocesta obustavila je natječaj za direktora Sektora naplate cestarine iako… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika