23.03.2009. / 14:25

Autor: Katarina Zorić

Urušavanje Maestra: Pušten i Petlevski, ostao samo Matanova

Drugooptuženi bivši potpredsjednik Hrvatskog Fonda za privatizaciju Robert Peša izišao je iz pritvora prošlog tjedna

Josip Matanović i dalje ostaje u pritvoruJosip Matanović i dalje ostaje u pritvoruIgor Petlevski, jedan od optuženika u slučaju Veliki maestro, od danas više nije u pritvoru i pušten je da se brani sa slobode, odlučilo je sudsko vijeće zagrebačkoga Županijskog suda. Josip Matanović i dalje ostaje u pritvoru.

Drugooptuženi bivši potpredsjednik Hrvatskog Fonda za privatizaciju Robert Peša izišao je iz pritvora prošlog tjedna. Njemu je Ustavni sud usvojio tužbu ustvrdivši da je više od 20 mjeseci bio pritvoren u nehumanim uvjetima u zagrebačkom zatvoru u Remetincu te da se pritvor u njegovom slučaju pretvorio u kaznu. Ostalih šestero optuženika od ranije su pušteni da se brane sa slobode.

Tužiteljica iz USKOK-a usprotivila se njihovu puštanju na slobodu, anpominjući da su oni osumnjičeni za zloporabe položaja i ovlasti te druga teška koruptivna kaznena djela. Ustvrdila je da i dalje postoje razlozi za pritvorom. Matanović i Petlevski upritvoru su od sredine lipnja 2007.

Vezane vijesti

Europska kriza kao rezultat života u korupciji

Europska kriza kao rezultat života u korupciji

U najnovijem izvješću pod nazivom ‘Novac, politika i moć: korupcijski rizici u Europi' nevladina organizacija Transparency International piše kako… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika