Objavljeno u Nacionalu br. 697, 2009-03-24

Autor: Nacionalova redakcija

Lokalni izbori: Borba za grad Zadar

ZVONIMIR VRANČIĆ, bravnatelj Opće bolnice Zadar, HDZ-ov je kandidat za gradonačelnikaZVONIMIR VRANČIĆ, bravnatelj Opće bolnice Zadar, HDZ-ov je kandidat za gradonačelnikaZvonimir Vrančić, ravnatelj Opće bolnice Zadar i aktualni predsjednik Gradskog vijeća Zadra, kandidat je za zadarskoga gradonačelnika koalicije HDZ-a sa strankama HSP, HSU, HSLS i HSS. Bivši šef ginekološkog odjela zadarske bolnice u HDZ se uključio 2000. nakon izgubljenih nacionalnih izbora, kad su se, kaže, mnogi drugi distancirali od te stranke. No, kao veliki rodoljub, koji je studirao u vrijeme hrvatskog proljeća, aktivno se u politiku uključio još početkom 90-ih kao jedan od osnivača zadarskog ogranka HNS-a. Međutim, povlačenjem Savke Dabčević-Kučar, i on je izišao iz te stranke. Od 2001. bio je predsjednik Kluba vijećnika HDZ-a, a 2005. predsjednik gradskog vijeća Grada Zadra i bliski suradnik tadašnjega gradonačelnika Božidara Kalmete.
"Proteklih devet godina bio sam u užem timu ljudi koji vode ovaj grad, a kako sam uvjeren da je Zadar kroz to vrijeme ostvario najveće rezultate, ponosan sam i drago mi je što sam u tome sudjelovao. Naslanjajući se na izvanredne rezultate u prethodnom razdoblju, od rješavanja prilaznih cesta do izgradnje sportskih objekata, vrtića, škola i uređenja zadarske rive, što je naša najbolja preporuka građanima, želimo nastaviti osmišljeni razvoj grada Zadra", rekao je Zvonimir Vrančić koji kao osobnu referencu, osim dosadašnjih rezultata u svojoj karijeri, ističe poštenje i odanost. Uvjeren je da ga Zadrani i prepoznaju po toj vrlini. Kao svoj program u nadolazećem razdoblju prijeteće recesije, on ističe nastavak dvaju kapitalnih projekata, luke Gaženica i gospodarske zone Crno. Pred projektima koji su manje prioritetni, kaže, prednost će, međutim, imati osobni standard građana:
"Kanimo smanjiti komunalnu naknadu, a garantiramo i da nećemo uvesti prirez, budući da je Zadar jedan od rijetkih gradova koji nema taj namet. Kako bismo pomogli očuvanju radnih mjesta, već smo smanjili porezna davanja za vlasnike tvrtki, poput poreza na tvrtku, spomeničke rente i potrošnje. U pripremi imamo i osnivanje fonda pri Gradskoj upravi namijenjen onima koji će unatoč tome tijekom ove recesije ostati bez posla."

Vezane vijesti

Grad kreditom spašava KK Zadar

Grad kreditom spašava KK Zadar

Budući da Košarkaškom klubu Zadar već neko vrijeme prijeti stečaj grad Zadar pokušava spasiti svoju sportsku instituciju pa je gradonačelnik Zadra… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika