Objavljeno u Nacionalu br. 697, 2009-03-24

Autor: Zrinka Pavlić

RTL-ova zabava za delinkvente

Šola i njegova protivnica Tena natjecali su se tko će stiskanjem gasa u prvoj brzini na mjestu brže skuriti stražnje gume na autu. Tom se igrom promoviraju glasni motori i besmisleno ponašanje za volanom

Zrinka PavlićZrinka PavlićHUSARIČINA SAMOPROMOCIJA
Zvijezde pjevaju, HTV1, subota, 20.10

Osim što u showu "Zvijezde pjevaju" imamo prilike upoznati pjevačko umijeće javnih ličnosti za koje uglavnom nikad nismo čuli i osim što je očito riječ o načinu na koji HTV-ovi djelatnici iz drugih redakcija poboljšavaju kućni budžet dodatnim honorarima, interesantno je da u svakoj sezoni barem jedan profesionalni pjevački as (teški sarkazam) pokaže prekrasnu paletu svojih kompleksića. Tako je Marija Husar u ovotjednoj emisiji vrlo antipatično odabrala ili dopustila odabir pjesme "Amazing Grace" te se otimanjem prve polovice nastupa stala vrlo napadno upucavati široj televizijskoj javnosti pjevačkom bravurom koja nam je valjda trebala poručiti: "Ja pjevam jednako dobro kao i moja sestra" (moš mislit). I dobro, shvatili smo, garant bi pobijedila na natjecanju u karaokama, svaki bi je crkveni zbor za solisticu odabrao i bla, bla, bla. No to što je tako egomanijački kidnapirala nastup, usput sirotom partneru zadajući pretežak zadatak s kojim se ni glazbeno potkovaniji od njega ne bi lako nosili - nit je lijepo nit je u duhu showa. Baš mi je drago što ju je žiri popljuvao zbog toga i nadam se da joj je barem malo neugodno. I da, još nešto. Povlačim sve što sam u prošlom broju napisala o Martini Tomčić. Diplomatska suzdržanost i uljudna blagonaklonost kojom je ove subote u celofan umotala komentare nastupa simpatične, ali glazbeno nepodnošljive Katje Kušec - graniče s nadljudskom samokontrolom. Svaka čast.

Ocjena: 3,66 iz fiksne, 4,94 iz mobilne mreže

...VRTEĆI SE NE PRISTAJE
Pobijedi Šolu, RTL, petak, 20.00
Poučena iskustvom od prije mjesec dana, ovaj petak nisam gledala cijelu trosatnu gnjavažu sa Šolom, ali sam na RTL prebacila taman na vrijeme da pomislim: "Pa vidi ti ovo! Navalile kriza i recesija, a oni pale gume na autima"! Naime, Šola i njegova protivnica Tena natjecali su se tko će stiskanjem gasa u prvoj brzini na mjestu brže skuriti stražnje gume na autu. Riječ je o plemenitoj disciplini kojom se inače bavi sijaset maloljetnih delinkvenata diljem svijeta, a koja osim pomisli: "Što je sljedeće? Natjecat će se u razvaljivanju tramvaja?" priziva i svu silu drugih hrkljuš-pomisli.


Prvo, mora da je takvo natjecanje IZVRSNO za okoliš, pri čemu u okoliš ubrajam i mentalno zdravlje navijača. Drugo, auti, glasni motori i besmisleno ponašanje za volanom koje se promovira tom igrom odmah su u voditeljice i natjecatelja izazvali početak najkretenskije od svih rasprava o odnosu među spolovima: "Tko bolje vozi - muškarci ili žene?" Treće, nazovimo stvari pravim imenom - sva šega i zabava u toj se igri sastoje od toga da gledateljima pet minuta prikazuješ automobilski kotač koji se vrti na mjestu. Nisam sigurna što bi me tu točno trebalo zabaviti. Jedino mi je palo na pamet da sirota guma koja se vrti u prazno i na kraju pukne - savršeno ilustrira laprdanje Filipa Brkića u pozadini. Iako bi trebalo biti obrnuto.
Ocjena: ajme majko (-1)

AUTOM U GLAVU
1 protiv 100, HTV1, nedjelja, 20.10
Još jedna televizijska ličnost kojoj sam se prošli tjedan divila zbog strpljivosti svakako je i Tarik Filipović, koji iritantnom natjecatelju Petru iz Šibenika nije nagurao Tuarega u nos nakon što je ovaj pun kufer i osamsto vremena razvlačio s odgovorom na pitanje o filmu "H 8", misleći valjda da će ispast frajer ako naglasi da zna koji auto i pod kojom registracijom vozi voditelj kviza. Jest da se u jednom Tarikovom dubokom uzdahu dalo pročitati: "Ponekad sam tako umoran", ali to je čisti crtić prema onome što bi bahatom i napadnom neznalici koji je na sve mile načine pokušavao produljiti svojih nezasluženih petnaest minuta pred kamerama - učinili svi mozgovno živahni gledatelji. Čista je kozmička pravda da je na kraju izgubio i onih kukavnih 625 kuna koje je nekim čudom ipak uspio skucati.
Ocjena: 15 (minuta predugo)

SMRT U KJUBEKU
IN Magazin, NovaTV, četvrtak, 18.25
Tjedna nagrada za najuspješnije klanje engleskog jezika te stranih naziva i imena u hrvatskom odlazi u ruke autorice priloga o pokojnoj Natashi Richardson u Novinu "IN Magazinu". Veli biserka da je Nataša bila supruga "Lajama Nisena" (Liam se čita Liam) i da je nastradala pri padu sa skija u kanadskom "Kjubeku". Kjubek je, da objasnimo svima zbunjenima, zapravo Quebec, odnosno dio Kanade koji ljudi sa završenom osnovnom školom nazivaju "Kvebek" ili, ako se baš žele jako preseravati poznavanjem američkog engleskog: "Kvibek". U "IN Magazin" očito ne primaju ni jedne ni druge.
Ocjena: sjedi, jedan! (1)

JA SE LIPE BOJIM
S lipom do jutra, NovaTV,
subota/nedjelja, 0.30
Zar nije dosta kunolovaca, astro, ezo i ostalih trash otimačina? Morali smo na televiziji s nacionalnom koncesijom dobiti još jedan zaštitni znak provincijskih TV kanala, iz rubrike "Narodno veselje"? Samo što ovaj put nije riječ o bendovima koji po svadbama u Gornjoj Jazbini sviraju "Ja se konja bojim", nego o bendu koji u Donjem Smradu svira Crvenu jabuku na svadbama seoskih "rokera". I ako pogodiš naziv pjesme, ne dobiješ kasetu nego auto. Naravno, pjesma se pogađa brat-bratu tri i pol sata, što najvjerojatnije znači da na telefonskoj liniji caruje kunolovačka fora: "Skoro ste upali! Nazovite ponovo!" za 7 kuna po minuti. Divota. Bilo bi bolje da su doveli Vidovitog Milana s OBN-a da lakovjernim gledateljima poručuje: "Viknite: TOYOTA, SUZUKI, KAWASAKI! To su glavna tri đavola! Jedino ćete tako da ih se rešite"! To bi barem bilo smiješno.
Ocjena: bljuv (-800)

MOJ NAKLON...
In memoriam: Boris Mutić,
HTV2, petak, 20.05
Ni mišlju ni djelom ne naginjem sportu, ali koliko ga god rijetko pratila, ono malo odgledanih prijenosa bilo mi je dovoljno da zaradim traume od loših i stvorim lijepe uspomene na kvalitetne sportske komentatore. Boris Mutić bez sumnje je pripadao potonjoj skupini i jedan je od rijetkih koje pamte čak i sportski analfabeti poput mene. Zato samo nekoliko riječi: moj naklon, gospodine Mutiću. S obzirom na kvalitetu, znanje, vještinu i zasluge, mogli su vam baš i posvetiti elitni termin na PRVOM programu.




Vezane vijesti

Ni Oskara ni prosvjeda

Ni Oskara ni prosvjeda

BREJKING NOUZ Dnevnik, HTV1, subota, 19.30 Blago nama što imamo televizije s nacionalnim koncesijama i informativnim programima pa sve doznajemo U… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika