24.03.2009. / 07:32

Autor: Hina

Zeković: Još nije potpisana nagodba o razmjeni zemljišta u Zagrebu

Imajući u vidu činjenicu da zemljišta u vlasništvu Grada Zagreba ne čine jednu gromadu, ponuda društva Maestro gradnja ocijenjena je prihvatljivom pa je na temelju Zaključka Gradskog poglavarstva od 5. srpnja 2007. sklopljen Predugovor o zamjeni nekretnina

Milan BandićMilan BandićPročelnica zagrebačkog Ureda za imovinsko pravne poslove i imovinu Grada Ninoslava Zeković izvijestila je večeras kako još nije sklopljena nagodba između Grada Zagreba i društva Maestro gradnja u vezi sa zemljištem na kojem će biti postavljeno montažno kazalište.

Jedan dnevni list danas je objavio da se USKOK bavi odlukom Poglavarstva iz 2007. godine kojom je zagrebačka gradska vlast odlučila Maestro gradnji ustupiti četiri tisuće četvornih metara na Trešnjevci (gdje je cijena kvadrata oko 2000 kuna) u zoni visoke stambene gradnje, u zamjenu za 22 tisuće četvornih metara u novozagrebačkom naselju Sloboštini (gdje je cijena 953 kuna po četvornom metru), budućoj lokaciji montažnog limenog kazališta.

Gradski ured podsjeća da je, na traženje Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i šport da se u Novom Zagrebu pronađe lokacija za smještaj montažnog kazališta (koje je dar njemačkog grada Potsdama), utvrđeno da je urbanistički i imovinsko-pravno najpovoljnija lokacija radnog naziva "južno od Nežićeve ulice" u Sloboštini.

Ta lokacija se prema GUP-u nalazi u zoni javne i društvene namjene planske oznake "D" gdje je moguća gradnja objekata upravne, socijalne, zdravstvene, predškolske, školske, kulturne, vjerske namjene i slično.

"Lokacija obuhvaća zemljište oko 75.000 četvornih metara, od čega Zagreb u svom vlasništvu ima dvadesetak parcela površine oko 37.000 četvornih metara koje međusobno nisu povezane u cjelinu. Zajedno s ponuđenih 22.000 četvornih metara Grad Zagreb bi mogao pored prometnice formirati više građevinskih parcela za izgradnju objekata potrebnih građanima Novog Zagreba. Tako je Gradski ured za prostorno uređenje na tom području od 2007. do 2009. izdao lokacijske dozvole za prometnicu, montažno kazalište i košarkašku dvoranu", navodi se u priopćenju.

"Imajući u vidu činjenicu da zemljišta u vlasništvu Grada Zagreba ne čine jednu gromadu, ponuda društva Maestro gradnja ocijenjena je prihvatljivom pa je na temelju Zaključka Gradskog poglavarstva od 5. srpnja 2007. sklopljen Predugovor o zamjeni nekretnina.

Zaključcima Gradskog poglavarstva iz ljeta 2008. odobreno je sklapanje nagodbe s društvom Maestro gradnja kojom bi Grad Zagreb stekao u vlasništvo zemljište potrebno ne samo za pristupnu cestu, montažno kazalište i športsku dvoranu, već i za druge moguće javne i društvene sadržaje koji još nisu urbanistički definirani", stoji u priopćenju.

"Nagodba još nije sklopljena jer se još nisu stekli svi uvjeti iz navedenih zaključaka što znači da Grad Zagreb nije ništa platio društvu Maestro gradnja. Ovaj pravni posao između Grada Zagreba i društva Maestro gradnja je jedini koji Grad Zagreb ima s navedenim društvom", navodi se u priopćenju.

Uz to, ističe se kako su, prema procjenama dva sudska vještaka iz kolovoza 2008., nekretnine na lokaciji Trešnjevka dvostruko vrijednije od zemljišta u Sloboštini. "Razlika u cijeni je rezultat razlike u površini nekretnina koje se mijenjaju (22.000 četvornih metara na Sloboštini za oko 4500 četvornih metara na Trešnjevci)", stoji u priopćenju.

Vezane vijesti

'Bandić ne poštuje zakon'

'Bandić ne poštuje zakon'

Predsjednik zagrebačke Gradske skupštine Davor Bernardić optužio je danas zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića da krši zakon jer je odobrio,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika