24.03.2009. / 13:27

Autor: Katarina Zorić

Sindikati se spremaju za opći štrajk: Ribić zatražio solidarnost svih radnika

Osvrčući se na inzistiranje vlasti na gradnji Pelješkog mosta kao i davanje brojnih subvencija i potpora, Ribić je istaknuo kako bi bilo pravednije da je Vlada bacala novac iz aviona nego dijelila proračunski novac na taj način

Vilim Ribić ističe da sindikati razvijaju strategiju dok čekaju odluku VladeVilim Ribić ističe da sindikati razvijaju strategiju dok čekaju odluku VladeJoš se uvijek ne zna hoće li sindikati krenuti u štrajk nakon što su propali pregovori o snižavanju plaća u sektoru javnih službi. Kako je najavio predsjednik Nezavisnog sindikata znanosti i visokog obrazovanja Vilim Ribić, čeka se odluka Vlade, a do tada sindikati razvijaju strategiju.

"Ako odluka Vlade bude potkopala temelje dogovora, odgovorit ćemo kako nam Ustav i zakon omogućuje. Nikakva njihova prijetnja neće odigrati ulogu. Budimo svi dostojanstveni jer ono što radimo je civilizirano i pravedno", poručio je Ribić.

Najavio je da će sindikalisti u štrajku zatražiti solidarnost svih radnika, jer brane interes rada, a sljedeća na udaru je, kako je rekao, minimalna plaća. Sindikalisti su istaknuli kako se nadaju radničkoj solidarnosti kakvu je nedavno imala Francuska.

Osvrčući se na inzistiranje vlasti na gradnji Pelješkog mosta kao i davanje brojnih subvencija i potpora, Ribić je istaknuo kako bi bilo pravednije da je Vlada bacala novac iz aviona nego dijelila proračunski novac na taj način.

Potpredsjednica SSSH Spomenka Avberšek Vladi je poručila da prvo treba srezati svoje plaće barem 50 posto ako očekuje da javne službe pristanu na snižavanje plaća od 10 posto. Sindikalisti poručuju Vladi da su jedinstveniji smo nego ikada, te pobijaju glasine kako neće moći organizirati opći štrajk u državi jer im za to nedostaje novca.

Vezane vijesti

'Nemate pravo čuvati svoja radna mjesta'

'Nemate pravo čuvati svoja radna mjesta'

Savez samostalnih sindikata Hrvatske obrušio se na Vladu zbog odredbe kojom bi se političari nakon saborskog odnosno ministarskog mandata mogli… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika