25.03.2009. / 09:40

Autor: Katarina Zorić

Sunčani Hvar: Orco želi raskinuti ugovor s državom?

Francuska grupacija navodno je nezadovoljna zbog tromosti države u realizaciji nedavnog dogovora Orca i Vlade, kojim se treba riješiti imovinske sporove s Gradom i Crkvom i omogućiti riješavanje financijske krize u hvarskim hotelima

Orco je ogorčen zbog sporosti države i nedavnih istupa predsjednika HFP-a Vedrana DuvnjakaOrco je ogorčen zbog sporosti države i nedavnih istupa predsjednika HFP-a Vedrana DuvnjakaFrancuska grupacija Orco Property razmatra mogućnosti raskidanja ugovora o javno-privatnom partnerstvu u Sunčanom Hvaru. Orco je navodno ogorčen zbog sporosti države i nedavnih istupa predsjednika HFP-a Vedrana Duvnjaka, piše Poslovni dnevnik. On se usprotivio Orcovim prijedlozima da se upravi da suglasnost za raspolaganje nekretninama, a u lokalnim medijima ih je prozvao kao glavne krivce za situaciju u kojoj se nalazi Sunčani Hvar.

Francuska grupacija navodno je nezadovoljna zbog tromosti države u realizaciji nedavnog dogovora Orca i Vlade, kojim se treba riješiti imovinske sporove s Gradom i Crkvom i omogućiti riješavanje financijske krize u hvarskim hotelima.

Prema pisanju Poslovnog dnevnika, informacija o tome da Orco razmatra raskidanje ugovora došla je i do Banskih dvora, a u francuskoj grupaciji još uvijek ne žele potvrditi te informacije. "Još vjerujemo da će se situacija oko Sunčanog Hvara vrlo brzo riješiti", kratko je izjavio Dragan Lazukić, regionalni direktor Orco Grupe, ne želeći o tome detaljnije razgovarati.

U HFP-u još nisu zaprimili nikakvu informaciju o takvim namjerama Orco Grupe. Vedran Duvnjak bio je iznenađen informacijoma ali je rako da će, ako do toga dođe, HFP učiniti sve da zaštiti interese države kao dioničara u hvarskim hotelima. "Točno je da smo u jednoj pat-poziciji i se Sunčani Hvar nalazi u teškoj poslovnoj situaciji, što se očituje kroz obveze i nelikivdnost. Nećemo bježati od odgovornosti, savjesno ćemo se ponašati i pogledati problem u oči i napraviti cjelovito rješenje za Sunčani Hvar u smislu zaštite tvrtke od najgoreg rješenja, a to je stečaj", istaknuo je Duvnjak.

U pravnim krugovima ne nalaze jake osnove za raskid, a napominju da je ugovorno i jače zaštićena strana HFP. Ako do raskida ugovora i dođe, navode pravnici, to ne oslobađa nijednu od ugovornih strana bilo kojih obveza prema drugoj strani. Orco bi mogao imati nešto jače adute ako pokrene spor i zatraži arbitražu.

Iako su se pojedine interesne skupine s otoka Hvara nadale da će doći do raskidanja ugovora, nisu računale da će taj potez povući Orco nego država.

Vezane vijesti

J. Kosor: Vjerujem da će sve poteškoće Sunčanog Hvara biti riješene

J. Kosor: Vjerujem da će sve poteškoće Sunčanog Hvara biti riješene

Premijerka Jadranka Kosor za današnjeg je boravka u Hvaru razgovarala s predstavnicima uprave Sunčanog Hvara, a novinarima je izjavila kako su je… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika