26.03.2009. / 09:17

Autor: Katarina Zorić

Odbjegli Šimić nudi se za posao sarajevskim bolnicama, ali ga ne žele

Liječnici su izinstirali na anonimnosti u izjavama jer se, kako su rekli, ne žele zamjeriti Ognjenu Šimiću, a još manje njegovu ocu Srećku kojega iznimno poštuju kao ginekologa koji radi i u 84. godini

Riječki kirurg Ognjen Šimić (u sredini)  nepravomoćno je osuđen zbog primanja mitaRiječki kirurg Ognjen Šimić (u sredini) nepravomoćno je osuđen zbog primanja mitaRiječki kirurg dr. Ognjen Šimić koji je u Hrvatskoj nepravomoćno osuđen zbog primanja mita, već mjesecima traga za poslom u nekoj bolnici u Sarajevu, ali bezuspješno. Nekoliko liječnika i ravnatelja bolnica u Sarajevu potvrdilo je Jutarnjem listu da se Šimić više puta sam nudio, ali je i dalje nepoželjan kolega među njima.

"Bilo je strašnih pritisaka da ga zaposlimo, tražilo se i iz najviših državnih vrhova da radi kod nas, ali uspješno smo sve to uspjeli izgurati. Ovdje u Sarajevu se sve odmah dozna i ne znam bi li naši pacijenti bili oduševljeni kada bi se pročulo da smo zaposlili nekoga tko je pobjegao od zakona", ispričao je Jutarnjem jedan kirurg s Kliničkog univerziteta u Sarajevu.

Liječnici su izinstirali na anonimnosti u izjavama jer se, kako su rekli, ne žele zamjeriti Ognjenu Šimiću, a još manje njegovu ocu Srećku kojega iznimno poštuju kao ginekologa koji radi i u 84. godini. Šimiću je navodno ponuđen jedino posao u otvorenoj privatnoj klinici Sunce osiguranja, ali je to odbio jer navodno želi sam ući u biznis.

Njegovi sarajevski poznanici kažu kako riječi kirurg svakodnevno ponavlja da mu je svih 18 slučajeva primanja mita podmetnuto.

Vezane vijesti

Vrhovni sud BiH: Šimiću dvije i pol godine zatvora zbog primanja mita

Vrhovni sud BiH: Šimiću dvije i pol godine zatvora zbog primanja mita

Vrhovni sud Federacije Bosne i Hercegovine izrekao je pravomoćnu presudu od dvije i pol godine zatvora liječniku Ognjenu Šimiću zbog primanja mita,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika