27.03.2009. / 07:37

Autor: Katarina Zorić

HDZ kupio Sanaderu blindirani BMW jer je stari auto imao prevelike troškove

Taj je automobil bez naknade stavljen na raspolaganje MUP-u, budući da je premijer štićena osoba, a stručne su službe prošle godine procijenile da je auto prošao puno kilometara te da bi njegovo održavanje koštalo više negoli zamjena

U HDZ-u tvrde da je Sanaderu novi automobil bio potrebanU HDZ-u tvrde da je Sanaderu novi automobil bio potrebanPo principu 'staro za novo' krajem prošle godine HDZ je svome šrefu Ivi Sanaderu kupio novi BMW 760 Li. Kako navode u HDZ-u, automibil je kupljen jer je BMW kojim se Sanader koristio prije, imao prevelike troškove. Vrijednost blindiranog modela kreće se oko 580 tisuća eura, odnosno 4,3 milijuna kuna.

Budući da je premijer štićena osoba, automobil je stavljen i na raspolaganje MUP-u i to bez naknade. Navodi se da su stručne službe prošle godine procijenile da je auto prošao puno kilometara te da bi njegovo održavanje koštalo više nego zamjena.

"Prethodni automobil kojim se vozio premijer kupljen je još u vrijeme kad je Ivo Sanader bio u oporbi. Iako nije riječ o ne znam kakvim godinama, auto je prešao veliku kilometražu i odlučeno je da zbog racionalizacije troškova održavanja treba nabaviti novi", rekao je Večernjem listu glasnogovornik Vlade Zlatko Mehun.

Glasnogovornica HDZ-a Sunčana Glavak tvrdi da cijena koja se navodi nije točna. Međutim, nije tajna da HDZ ima mnogo novca. "Imamo 200 tisuća članova, a samo ministri, državni tajnici i saborski zastupnici, koji su članovi HDZ-a, mjesečno za članarinu odvajaju tri posto svoje plaće. Ostali daju po želji", izjavila je Glavak listu 24 sata.

Šef SDP-a Zoran Milanović smatra da automobil koji je prešo 100-200 tisuća kilometara nije trebalo mijenjati novim pogotovo ako je točna cijena koja se spominje. "Ne vidim zašto Sanader toliko strahuje za svoj život. Ako je točno da su kupili tako skup automobil, mogu samo reći: čemu to?", zapitao se Milanović.

Sanaderov BMW 760 LI s automobilom istog imena koji se može kupiti u salonu povezuje samo motor. Ostalo je promijenjeno i prilagođeno sigurnosnim mehanizmima. Težak je više od tri tone.

Vezane vijesti

Karamarko: vlast nije napravila ništa za narod

Karamarko: vlast nije napravila ništa za narod

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko rekao je danas kako aktualna vlast tijekom proteklih šest mjeseci nije napravila ništa korisno za ovaj narod,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika