27.03.2009. / 07:55

Autor: Katarina Zorić

Češka: Ministri EU razgovarat će o Hrvatskoj i Sloveniji

Naime o sadržaju zadnjih razgovora ministara Jandrokovića i Žbogara sa Rehnom održanih u srijedu javnost nije obaviještena

Rehn bi ministre trebao izvijestiti o tijeku razgovora Rehn bi ministre trebao izvijestiti o tijeku razgovora O pitanju slovenske blokade hrvatskih pristupnih pregovora prvi put će se na ministarskoj razini razgovarati na neformalnom sastanku ministara vanjskih poslova Europske unije koji se održava danas i sutra u Češkoj. Očekuje se da će povjerenik Olli Rehn ministre izvijestiti o tijeku razgovora i nastavku pregovora između Hrvatske i Slovenije.

Naime o sadržaju zadnjih razgovora ministara Jandrokovića i Žbogara sa Rehnom održanih u srijedu javnost nije obaviještena. I jedna i druga strana kaže kako ostaje pri svojim stajalištima te da je postignut određen napredak.

Na dnevnom redu sastanka je prije svega proširenje i zapadni Balkan, te uz to nekoliko vanjskopolitičkih tema - stanje na Bliskom istoku, u Bjelorusiji i civilnim misijama Europske sigurnosne i obrambene politike. Ministrima vanjskih poslova zemalja članica EU-a pridružit će se i njihovi kolege iz zemalja kandidata i potencijalnih kandidata, među njima i hrvatski ministar Gordan Jandroković.

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika