27.03.2009. / 08:32

Autor: Katarina Zorić

Dioničari optužuju šefa Zagrebačke burze: Troši 20 tisuća kuna za cvijeće i 240 tisuća za vino

Osim Motušiću, Palić se žestokim pismom obratio i predsjedniku Nadzornog odbora Burze Zoranu Košćaku od kojega traži da hitno ispita navode o neviđenoj rastrošnosti

Mali dioničari optužili su šefa Zagrebačke Burze Roberta Motušića da se u vremenu krize ponaša krajnje rasipno. Na teret mu, među ostalim, stavljaju putovanje taksijem od Zagreba do Istre, darivanje buketa od 20 tisuća kuna, troškove za vino uz večeru od 240 tisuća kuna i prevelika izdvajanja za PR i marketing.

Opunomoćenik više od 65 posto dioničara Zagrebačke burze, Marijan Palić optužio je Motušića i da im uskraćuje informacije o poslovanju. "Pitam se odakle vam pravo odlučiti koju ćete mi dokumentaciju staviti na raspolaganje kao predstavniku dioničara, odnosno koju ćete mi uskratiti, te smatram neodgovornim ponašanjem ovako ignorirati ovlasti iz punomoći koju su mi dali dioničari Burze. Iz navedenog proizlazi kako ste očito pomiješali ulogu menadžera s ulogom vlasnika te se bojim da smo došli do točke s koje nema povratka”, napisao je Palić Motušiću.

Optužio ga je i da ignorira volju malih dioničara te da je iskoristio instituciju Nadzornog odbora za pokriće vlastitih propusta. Palić je šefa Zagrebačke burze optužio i da je brokerskoj kući Intercapital omogućio povlašten status na tržištu kapitala, i to on-line trgovanjem.

Osim Motušiću, Palić se žestokim pismom obratio i predsjedniku Nadzornog odbora Burze Zoranu Košćaku od kojega traži da hitno ispita navode o neviđenoj rastrošnosti.

Iz Zagrebačke burze oglasili su se priopćenjem u kojemu navode kako Uprava Zagrebačke burze smatra da je svako daljnje komuniciranje njezinih dioničara s Nadzornim odborom, upravom i drugim dioničarima preko sredstava javnog priopćavanja neprimjereno i da nanosi veliku štetu samom Društvu.

"Uprava ne želi iznositi, raspravljati ili opovrgavati dosad objavljene navode. Kao jedini izlaz iz ove kritične situacije i radi omogućivanja daljnjeg redovita rada uprave Društva te sprečavanja nanošenja štete ugledu Burze zatražit će hitno sazivanje sjednice NO-a“, navodi se u priopćenju.

Prema pisanju Večernjeg lista, Paliću naklonjeni dioničari, uglavnom iz brokerskih krugova, žele Zagrebačku hitno prodati Varšavskoj ili Bečkoj burzi. Novac im je potreban zbog golemih gubitaka na dioničkom tržištu.

Vezane vijesti

Britanci 'blokirali' Inu

Britanci 'blokirali' Inu

Britanski regulator zadužen za nadzor financijskih usluga onemogućio je kupnju dionica Ine na Londonskoj burzi, izvještava Novi list. Na stranicama… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika