27.03.2009. / 08:55

Autor: Katarina Zorić

Štrajk u Rockwoolu, predstavnici tvrtke optužuju sindikat da ugrožava radna mjesta

Predstavnici tvrtke pak štrajk smatraju nepotrebnim. Kako kažu, nekoliko su puta radnicima jasno dali do znanja da pregovori o kolektivnom ugovoru nisu upitni

Štrajk upozorenja trajat će jedan satŠtrajk upozorenja trajat će jedan satSindikat Istre i Kvarnera najavio je da će radnici danske tvornice kamene vune Rockwool u Pićnu u sve tri smjene održat će jednosatni štrajk upozorenja. Kako poručuju iz sindikata, iskorištene su sve mogućnosti dogovora s poslodavcem o Kolektivnom ugovoru. Pokušaj pomirbe također nije uspio jer na postupak mirenja nije došao nitko iz Uprave,nego je poslana osobu koja nije bila ovlaštena ni potpisati zapisnik. Štrajk upozorenja trajat će jedan sat. Ako uprava ne bude pristala na radničke zahtjeve, sindikat je najavio da će organizirati štrajk do njihova ispunjenja.

Predstavnici tvrtke pak štrajk smatraju nepotrebnim. Kako kažu, nekoliko su puta radnicima jasno dali do znanja da pregovori o kolektivnom ugovoru nisu upitni. Tvrde da su i oni za pregovore o Kolektivnom ugovoru, ali sada ih nisu u mogućnosti obaviti jer tvornica nema uporabnu dozvolu i radna mjesta nisu sigurna. Štrajk neće spriječiti jer kažu da je to legitimno i demokratsko pravo svakog zaposlenika u Hrvatskoj.

Odnos prema radnicima i socijalnu odgovornost, navode u Rockwoolu, tvrtka je najbolje pokazala u vrijeme kada tvornica nije radila i time nije prihodovala, ali je Uprava ipak donijela odluku da će svim zaposlenicima isplaćivati puna osobna primanja svih 10 mjeseci. Predstavnike sindikata optužili su da ugrožavaju radna mjesta jer su se stavili na stranu onih koji žele da se tvornica zatvori.

Vezane vijesti

Štrajk u Ini

Štrajk u Ini

U Ini nikad nije dosadno. Jedan je od predmeta na suđenju bivšem premijeru Ivi Sanaderu, Bruxelles zamjera Vladi što želi staviti ministre u Nadzorni… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika