27.03.2009. / 13:14

Autor: Katarina Zorić

Stazić Vladi: Pogodujete nekima da zarade milijune eura, a kad vam usfali novca navalite na radnike

HNS-ova Vesna Pusić izjavila je kako nema ništa protiv autoceste do Dubrovnika, ali ima protiv Pelješkog mosta

Nenad Stazić danas je na račun Vlade iznio niz oštrih optužbiNenad Stazić danas je na račun Vlade iznio niz oštrih optužbiOporbeni zastupnici danas su u Saboru oštro kritizirali vladino smanjenje plaća zaposlenima u javnom sektoru. SDP-ovci i HNS-ovci optužili su Vladu da smanjuju plaće onima koji uče djecu, a istovremeno ne odustaju od gradnje Pelješkog mosta. Oporba je upozorila da se "navalilo na učitelje i liječnike, umjesto na tajkune".

Na meti kritike SDP-ovog Nenada Stazića našao se i Sanaderow novi BMW. "Možda ćete imati i za skuplje igračke, možda ćete mu kupiti i aviončić, ako se pojavi još Luka Rajića", izjavio je Stazić. Prema njegovim riječima, HDZ štiti tajkune unatoč krizi i besparici. "Pustili ste da Luka Rajić proda Luru i ode s dvije milijarde kuna u Švicarsku, a da svojoj državi ni kune poreza nije platio. Naravno da ste njega zaštitili. Vi ste ga i stvorili, još kad je bio vozač u Dukatu i bezvrijedne dinare prevozio u Hercegovinu kako bi ih zamijenio za njemačke marke. Rajić državi nije platio ni kune poreza, ali možda je platio u stranačku blagajnu. Njemu uime države ne uzimate, ali radnicima ćete uzeti! Na njih ćete navaliti!", oštro je ustvrdio Stazić.

HNS-ova Vesna Pusić izjavila je kako nema ništa protiv autoceste do Dubrovnika, ali ima protiv Pelješkog mosta. "Most ne možemo graditi dok režemo plaće učiteljima", poručila je Vesna Pusić. Pusić. Prema njezinom mišljenju, nedopustivo je da Vlada Zakonom ukida postojeći kolektivni ugovor. "To je poruka pravne nesigurnosti. Jer zašto bi drugi poštovali Kolektivne ugovore i ono što su potpisali kad to ne radi niti Vlada", istaknula je Vesna Pusić.

Na Pelješki most obrušio se i Stazić: "Pojavio se neki nepoznati nizozemski fond čiji vlasnici nisu poznati, jer su skriveni po off shore kompanijama. Ne bih se čudio da i ljudi iz Vlade preko fonda kupuju zemlju na Pelješcu u blizini Pelješkog mosta. Vi se samo takvim stvarima bavite! Pogodujete nekima da zarade milijune eura, od čega ništa neće ostaviti u Hrvatskoj. A kad vam usfali novca, navalite na radnike! Jeste li zaboravili da su i neki učitelji glasali za vas!"

HDZ-ovi saborski zastupnici branili su vladine poteze. "Vlada time nije otkazala kolektivne ugovore, što zaposlenicima i dalje jamči dodatke na plaću i sva druga prava", rekao je HDZ-ov Boris Kunst. Takav zakon kao prisilni propis ima prednost i to nije samo pitanje pravičnosti, rekao je Kunst, podsjećajući da su sindikati državnih službi pristali na smanjenje plaća.

Vezane vijesti

Slinavci oko premijera plasiraju gadarije

Slinavci oko premijera plasiraju gadarije

Potpredsjednik SDP-a i predsjednik saborskog odbora za prostorno uređenje i graditeljstvo Zlatko Komadina odbacio je danas kao neistinite navode iz… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika