27.03.2009. / 13:17

Autor: Stjepan Marković

Prosinečki: Modrić bi mogao igrati protiv Andore

"Svi znamo da Andora igra bunker, te se teško probit do njihovog gola. Te su utakmice vrlo teške. Oni ne pokušavaju igrati, nego se samo brane i padaju po terenu", rekao je Prosinečki

Luka ModrićLuka ModrićHrvatska nogometna reprezentacija priprema se za kvalifikacijsku utakmicu protiv Andore u Rovinju, a ne u svojoj uobičajenoj bazi Čatežu. No, izgleda da im promjena atmosfere godi.

"Vrlo smo zadovoljni uvjetima u Rovinju, hotelom i terenom. Pogotovo nas je iznenadilo kako su nas domaćini prihvatili. Iako se najviše priča o ozlijedama igrača, vrijeme smo potrošili na uigravanje i taktiku", rekao je član stručnog stožera Robert Prosinečki.

Na pitanje o pripremama za utakmicu protiv Ukrajine, Prosinečki je odmahnuo rukom.

"Bilo bi nezbiljno da smo svo ovo vrijeme potrošili na Ukrajinu jer prije toga imamo utakmicu sa Andorom", rekao je.

Osim Prosinečkog, na konferenciji su bili i Vedran Čorluka te Eduardo da Silva.

"Važno mi je da igram jer mi nedostaje utakmica u nogama. Čekam kraj sezone kako bi mogao proći cijele pripreme", rekao je Dudu na pitanje o njegovoj spremnosti za utakmicu.

Upitan o jedanaestercu koji je promašio u utakmici protiv Rome u osmini Lige prvaka, Dudu se sjetno prisjetio.

"U trenutku kad sam promašio penal osjećao sam se vrlo loše, ali kada smo na kraju pobijedili, sve je bilo zaboravljeno", rekao je.

Novinare je zanimala i taktika protiv Andore.

"Svi znamo da Andora igra bunker, te se teško probit do njihovog gola. Te su utakmice vrlo teške. Oni ne pokušavaju igrati, nego se samo brane i padaju po terenu", rekao je Prosinečki.

"Upotrijebiti ćemo istu taktiku koju smo koristili u prošlim kvalifikacijam. Prošli put je bilo dosta teško dok nismo zabili gol, jer se tek onda utakmica otvorila. Utakmice s Andorom nikad nisu lagane, uvijek uđemo nervozno i tako je sve dok ne zabijemo prvi gol", rekao je Vedran Čorluka.

Dodao je kako nije razgovarao sa Bilićem o većoj slobodi u igri prema naprijed jer mu izbornik i inače dopušta da se slobodno priključi napadu sa Srnom.

Na pitanje o ozlijedi Luke Modrića, Prosinečki je istaknuo kako Luka neće trenirati danas.

"Nismo sigurni hoće li nastupiti protiv Andore. Ima dovoljno vremena da se ozlijeda sanira prije utakmice", rekao je Prosinečki.

Reprezentacija će sutra u 10 sati u Rovinju imati otvoreni trening, nakon čega će se uputiti u Zagreb. Utakmica protiv Andore igra se u Andori, u srijedu, 1. travnja.

Vezane vijesti

Njemačkoj kazna zbog neonacističke zastave

Njemačkoj kazna zbog neonacističke zastave

UEFA je kaznila Njemački nogometni savez s 25.000 eura jer su njemački navijači na utakmici EURA protiv Danske istakli neonacističku zastavu. Istraga… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika