28.03.2009. / 09:58

Autor: Katarina Zorić

Za državni vrh nema krize: I Mesić ima novi blindirani automobil Mercedes G-500 L

Kolika je točno cijena takvog automobila još se ne zna, ali nagađa se da bi se mogla kretati oko četiri milijuna kuna. U MORH-u kažu kako je nabavljeno ukupno sedam automobila, od toga četiri za potrebe Oružanih snaga

Dok se država boris s krizom, Mesić i Sanader voze se u novim skupim automobilimaDok se država boris s krizom, Mesić i Sanader voze se u novim skupim automobilimaOsim premijera Ive Sanadera, novo blindirano vozilo nabavio je i predsjednik Stjepan Mesić. Riječ je o blindiranom Mercedesu G-500 L koji je kupljen krajem prošle godine. MORH je za potrebe Ureda predsjednika nabavio tri luksuzna Mercedesa G-500 L. Ukupno stoje 6,5 mil. kuna, a pritom je u Mesićevu uredu otpisano pet starih vozila, piše list 24 sata.

U Uredu predsjednika navode da je obnova voznog parka planirana još 2007. godine te da je trebalo vremena dok se vozila naruče, blindiraju i dostave. Kažu da se Mesić još nikada do sada nije vozio u blindiranome Mercedesu te da baš ni ne namjerava. Iz Ureda predsjednika poručuju da su vozila nabavljena za Počasno zaštitnu bojnu GS OSRH, koja skrbi o potrebama Ureda predsjednika, a njime će se voziti strani premijeri i delegacije koje imaju VIP tretman.

Kolika je točno cijena takvog automobila još se ne zna, ali nagađa se da bi se mogla kretati oko četiri milijuna kuna. U MORH-u kažu kako je nabavljeno ukupno sedam automobila, od toga četiri za potrebe Oružanih snaga.

Budući da se država suočava s krizom, a ljudi s otkazima i smanjenjima plaća, novi automobili hrvatskih političara bodu oči. Novi BMW premijera Sanadera tako je jučer bio tema dana. HDZ-ovci su se opravdavali da je njihovu šefu bio potreban novi automobil jer je stari dotrajao pa je to, kako su isticali, zapravo jeftinije rješenje. Osim toga, poručili su iz HDZ-a, nije potrošena ni kuna poreznih obveznika već je automobil kupljen stranačkim novcem.

U HDZ-u također navode da se državnici svuda u svijetu voze u blindiranim vozilima. Kako piše 24 sata, automobil je zamijenjen na zahtjev službe premijerova osiguranja, i to nakon ubojstva Ive Pukanića, kada su svi bili ugroženi. "To je bila sigurnosna procjena stručnjaka. U takvim automobilima voze se Mesić i ostali dužnosnici u Hrvatskoj, ali na račun države", kaže listov izvor iz predsjedništva HDZ-a.

Vezane vijesti

Sanader je bio svemoguć

Sanader je bio svemoguć

Bivši glavni tajnik HDZ-a Ivan Jarnjak završio je danas trodnevno svjedočenje u slučaju Fimi medija, ustvrdivši u odgovoru bivšem premijeru i… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika