28.03.2009. / 10:27

Autor: Katarina Zorić

Uprava burze odgovorila na optužbe: Vozili smo se taksijem na more i to u svijetu svi rade

Na pitanje zašto predstavniku dioničara Marijanu Paliću nije dao cjelovit uvid u poslovne knjige, Motušić nije htio odgovoriti

Roberto Motušić odbacio je sve optužbe koje su mu vlasnici burze stavili na teretRoberto Motušić odbacio je sve optužbe koje su mu vlasnici burze stavili na teretNakon što su mali dioničari Zagrebačke burze uputili pismo Nadzornom odboru u kojemu su ukazali na preveliku rasipnost čelnika burze, jučer se oglasio i Roberto Motušić, predsjednik Uprave Zagrebačke burze. On je potvrdio da je uistinu potrošeno famoznih 240 tisuća tijekom jedne večere, ali ne na piće nego na božićni domjenak prije dvije godine.

"Nismo zapisli 240 tisuća kuna nego je to bio božićni domjenak za cijelu financijsku industriju Hrvatske na kojemu je bilo otprilike 600 ljudi. Mislim da je potrošena svota primjerena, jer je 2007. bila najbolja godina u povijesti Zagrebačke burze u kojoj smo ostvarili prihod od 22 milijuna kuna, a tu su godinu obilježile i javne ponude dionica HT-a i INE, pojasnio je Motušić.

Napomenuo je kako su za božićni domjenak 2008. godine izdvojili osam puta manje novaca, odnosno 32 tisuće kuna kuna. Iako su novinari od Motušića objašnjenje zatražili još dan ranije, on tada nije htio ništa komentirati jer, kako piše Večernji list, nije očekivao da će se dići tolika prašina.

Uprava burze imala je opravdanje i za prozvanu vožnju taksijem na more. "Bila je riječ o prijevozu dvoje predavača iz inozemstva na godišnju konferenciju u Novigrad. Taksi od Zagreba do Novigrada i natrag platili smo 9000 kuna. I u svijetu je uobičajeno da burze za svoje predavače osiguravaju prijevoz", istaknula je članica uprave Burze Melita Marčeta. Priznala je da se se i sama vozila u spornome taksiju. Motušića je, kako je rekao, najviše povrijedila optužba o darovanim buketima cvijeća od 20 tisuća kuna. Istaknuo je kako nije bila riječ o cvijeću, nego o skulpturi koja je koštala 19 tisuća kuna.

Na pitanje zašto predstavniku dioničara Marijanu Paliću nije dao cjelovit uvid u poslovne knjige, Motušić nije htio odgovoriti. "Molim vas da pričekate sve revizije i nadzore i dobit ćete sve informacije na vrijeme. Nismo mu uskratili dokumentaciju, nego smo predložili listu dokumenata za koje smatram da su primjereni. Sazvali smo hitnu sjednicu Nadzornog odbora idućeg tjedna", zamolio je Motušić.

Navodno se pozadina sukoba vlasnika Zagrebačke burze s članovima uprave krije u nestrpljivosti dioničara koji što prije žele prodati Burzu kako bi pokrili gubitke prouzročene padom tržišta kapitala.

Vezane vijesti

Miljenić odbio komentirati navodne Šeksove zločine

Miljenić odbio komentirati navodne Šeksove zločine

Ministar pravosuđa Orsat Miljenić izjavio je za Novi list kako ne može niti želi komentirati konkretne slučajeve ratnih zločine, a time i izvješće… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika