28.03.2009. / 11:48

Autor: Katarina Zorić

Sanader prodaje BMW koji je skuplji od Sarkozyeva i Putinova vozila

Vijest o novom Sanaderovom BMW-u, vrijednom 4,2 milijuna kuna, uzdrmala je javnost jer je objavljena u trenutku kada je donesen rebalans proračuna u kojemu nije bilo mjesta za šestpostotno povećanje plaća zaposlenih u javnom sektoru

Sanaderov BMW skuplji je od Putinova Mercedesa S 600 i Sarkozyjeva Renaulta VelsatisaSanaderov BMW skuplji je od Putinova Mercedesa S 600 i Sarkozyjeva Renaulta Velsatisa"HDZ će prodati Sanaderov BMW", izjavila je potpredsjednica Vlade Jadranka Kosor u emisiji Intervju tjedna na Radiju 101. Pojasnila je da je to odlučio sam premijer Ivo Sanader te da će se ubuduće koristiti državnim automobilom koji zadovoljava sve standarde sigurnosti.

Najnovija premijerova odluka ni ne čudi s odbzirom na to da javnost nije dobro reagirala na vijest o novom premijerovom skupom automobilu, a lokalni izbori su vrlo blizu i HDZ si ne može dozvoliti pad popularnosti. Vijest o novom Sanaderovom BMW-u, vrijednom 4,2 milijuna kuna, uzdrmala je javnost jer je objavljena u trenutku kada je donesen rebalans proračuna u kojemu nije bilo mjesta za šestpostotno povećanje plaća zaposlenih u javnom sektoru.

U priopćenju za javnost Vlada je pojasnila kako je odlukom o prodaji automobila Sanader želio prekinuti 'tendenciozne' napise o HDZ-u: "U cilju da se spriječi obezvrjeđivanje napora Vlade Republike Hrvatske da rebalansom proračuna i štednjom odgovori na ekonomsku krizu, te s ciljem da se zaustave tendenciozni, zlonamjerni i lažni napisi i komentari o Hrvatskoj demokratskoj zajednici, predsjednik Vlade Republike Hrvatske i predsjednik HDZ-a dr. sc. Ivo Sanader donio je odluku i naložio glavnom tajništvu HDZ-a da se pokrene postupak prodaje stranačkog automobila marke BMW. Predsjednik Vlade ubuduće će koristiti državni automobil koji odgovara sigurnosnim standardima propisanim za prijevoz štićenih osoba."

Večernji list objavio je popis vozila u kojima se voze ostali svjestki državnici iz kojega je vidljivo da hrvatski premijer drži korak s čelnicima država u kojima građani imaju znatno bolji standard. Vidljivo je tako da je Sanaderov BMW skuplji, primjerice, od Putinova Mercedesa S 600 i Sarkozyjeva Renaulta Velsatisa.

Vezane vijesti

Sanader je bio svemoguć

Sanader je bio svemoguć

Bivši glavni tajnik HDZ-a Ivan Jarnjak završio je danas trodnevno svjedočenje u slučaju Fimi medija, ustvrdivši u odgovoru bivšem premijeru i… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika