29.03.2009. / 18:24

Autor: Hina

Medvedev priznao postojanje političkih ubojstava u Rusiji

"Ne vjerujem da se u svim slučajevima radi o političkom činu. No, u nekim aferama moguća je politička osveta, u to sam potpuno siguran", dodao je on

Nakon niza neriješenih ubojstva, Medvedev konačno priznaje da su mnoga politički motiviranaNakon niza neriješenih ubojstva, Medvedev konačno priznaje da su mnoga politički motiviranaRuski predsjednik Dmitrij Medvedev priznao je u nedjelju postojanje ubojstava političkog karaktera u svojoj zemlji, nakon niza nerazjašnjenih ubojstava, posebice novinara.

"Nažalost, novinari su, kao i ostali građani, žrtve kriminalnih aktivnosti", izjavio je Medvedev na BBC-ju prema tranksriptu intervjua objavljena u nedjelju na Internet stranici Kremlja.

"Ne vjerujem da se u svim slučajevima radi o političkom činu. No, u nekim aferama moguća je politička osveta, u to sam potpuno siguran", dodao je on.

Ubojstvo iz 2006. ruske novinarke Ane Politkovske, koja je radila za Novaju Gazetu i bila jedna od rijetkih koja je nastavila pokrivati rat u Čečeniji, još nije razjašnjeno, usprkos tri mjeseca suđenja.

U siječnju su odvjetnik Stanislav Markelov i novinarka Anastasja Baburova, koja je radila za novine Novaja Gazeta, ubijeni mecima u središtu Moskve.

Medvedev je izrazio zadovoljstvo postojanjem Novaje Gazete, jednog od rijetkih medija u Rusiji koji si dopušta otvoreno kritizirati Kremlj, te je obećao dati intervju listu.

Ruska oporba rekla je kako se nada da će predsjedanje Medvedeva moći donijeti promjene nakon osam godina pod Vladimirom Putinom obilježenih sve većim kritikama međunarodne zajednice na poštivanje ljudskih prava u Rusiji.

Vezane vijesti

Hrvatski gospodarstvenici u pohodu na rusko tržište

Hrvatski gospodarstvenici u pohodu na rusko tržište

Iako je od početka devedesetih Hrvatska s Rusijom potpisala 30-ak međudržavnih ugovora o raznim oblicima suradnje – od gospodarske do obrazovanja i… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika