30.03.2009. / 07:39

Autor: Katarina Zorić

Jandroković gradi kuću u elitnom dijelu Zagreba za milijun kuna

'Ministar je dio novca za zemljište osigurao kreditom, a dio prodajom udjela u tvrtki. Znate, njemu već sati 'igraju' da je zajedno s obitelji. Evo, u subotu smo se vraćali automobilom s ministarskog sastanka u Češkoj jer je zaključio da će mu zrakoplovom trebati 2,5 sata više', objasnio je Mario Dragun, glasnogovornik ministarstva

Ministar bi gradnju kuće na Ružičnjaku trebao završiti krajem godineMinistar bi gradnju kuće na Ružičnjaku trebao završiti krajem godineMinistar vanjskih poslova Gordan Jandroković gradi kuću u elitnom dijelu Zagreba, na Ružičnjaku 14a, gdje će živjeti sa suprugom i njihovo troje djece. Kuću gradi zajedno s Dinamovim golmanom Tomom Butinom, a na to su ih potakle supruge. Naime, ministrova supruga vjenčana je kuma Butinine supruge, piše list 24 sata.

Jandroković je u gradnju kuće uložio oko 930.000 kuna, a pripast će mu trećina kuće, odnosno oko 120 kvadratnih metara . Ostali dio kuće pripast će Tomi Butini i njegovoj obitelji. Jandroković se navodno zaželio provoditi vrijeme s obitelji koja još uvijek živi u Bjelovaru, dok on živi u državnom stanu u Zagrebu.

"Ministar je dio novca za zemljište osigurao kreditom, a dio prodajom udjela u tvrtki. Znate, njemu već sati 'igraju' da je zajedno s obitelji. Evo, u subotu smo se vraćali automobilom s ministarskog sastanka u Češkoj jer je zaključio da će mu zrakoplovom trebati 2,5 sata više", pojasnio je glasnogovornik ministarstva vanjskih poslova Mario Dragun. Glasnogovornik ne zna kada će se ministar preseliti u novu kuću te koliko će ga stajati gradnja. Jandroković prima plaću od 21.100 kuna, a njegova supruga Sonja, liječnica u bjelovarskoj bolnici, 8.000 kuna.

Susjed će im biti i predsjednik Sabora Luka Bebić, koji živi na Ružičnjaku 19, u stanu od 126 metara kvadratnih. Kupio ga je 31. prosinca prošle godine za oko 2,8 milijuna kuna. Platio ga je kreditom, ušteđevinom te prodajom stana od 93 kvadrata u Petrinjskoj ulici, naveo je Bebić u imovinskoj kartici.

Vezane vijesti

'Čuo sam da je Kalmeta dobio ponudu kakva se ne odbija'

'Čuo sam da je Kalmeta dobio ponudu kakva se ne odbija'

U središnjici HDZ-a jutros je započela sjednica Predsjedništva te stranke, a kako je novinarima izjavio uoči sjednice član Predsjedništva Gordan… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika