30.03.2009. / 18:27

Autor: Martina Čizmić

HDZ ne osjeća krizu: 2008. završili sa 1,2 milijuna kuna u plusu

Najveći donatori HDZ-u su Euroline i ugostiteljska tvrtka H.B.I. sa po gotovo 500 tisuća kuna

Ivo SanaderIvo SanaderNakon što su gotovo sve velike političke stranke u Hrvatskoj objavile svoje financijsko izvješće za prošlu godinu, napokon se oglasio i HDZ. Stranka koja je iz državnog proračuna te proračuna lokalnih jedinica dobila 34 milijuna kuna, nakon svih troškova, prošlu je godinu završila sa 1.286.556 kuna u plusu.

Očito kriza koja je zahvatila gospodarski sektor nije imala utjecaj na političke stranke i njihove donatore. Kako su istaknuli u svom izvješću, prihod od članarina za 8 posto je veći nego godinu ranije i iznosi 1,680 milijuna kuna.

Puno više, oko pet milijuna kuna dobili su od donatora. Najveći donator HDZ-a u prošloj godini bio je poznati hotelijer i vlasnik hotela Sheraton, Westin i Panorama, Anđelko Leko. Njegove tvrtke Astoria i H.I.B. HDZ-u su uplatile čak 840 tisuća kuna. Među tvrtkama ističu se još informatička tvrtka W.S.P. iz Zagreba 350 tisuća kuna i Spačva iz Vinkovaca sa 300 tisuća kuna, ali i građevinska tvrtka Lavčević iz Splita te Žito iz Osijeka.

Zanimljivo je da je Vindija donirala 200 tisuća kuna, Lošinjska Plovidba iz Malog Lošinja 100 tisuća kuna.

Ističu se dobrovoljni prilozi u obliku proizvoda ili usluga koje je dao Euroline i to u vrijednosti nešto većoj od 441 tisuća kuna. Uzme li se u obzir da se Euroline bavi trgovinom vozila, jasno je da se u to ubraja korištenje njihovih vozila.

Interesantno je da su među Ostale rashode naveli gotovo 125 tisuća kuna koji su isplaćeni na kazne, penale i naknadu štete, ali nigdje nije navedeno točno o kakvim se kaznama, penalima i štetama radi.

Vezane vijesti

Karamarko: vlast nije napravila ništa za narod

Karamarko: vlast nije napravila ništa za narod

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko rekao je danas kako aktualna vlast tijekom proteklih šest mjeseci nije napravila ništa korisno za ovaj narod,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika