31.03.2009. / 09:03

Autor: Nacionalova redakcija

Matijević na 'dnevnom redu': Vijeće za suzbijanje korupcije razmatra dokaze o švercu nafte

Proteklih nekoliko godina Matijević je u više navrata iznosio tvrdnje o upletenosti državnih službenika u ove nezakonite poslove, ali i prokazivao pojedince u mjerodavnim službama da ga s namjerom ometaju i bojkotiraju

Robert MatijevićRobert MatijevićDanašnja sjednica Nacionalnog vijeća za praćenje provedbe strategije suzbijanja korupcije biti će posebno zanimljiva, jer će na njoj svoje dokaze o navodnom organiziranom kriminalu konačno podastrijeti Robert Matijević, bivši voditelj Službe za suzbijanje krijumčarenja pri Carinskoj upravi.

Točnije, članovi rečenog vijeća razmatrati će njegove predstavke dokaza, u kojima između ostalog tvrdi da ima konkretna saznanja o prekograničnom krijumčarenju naftnih derivata. Proteklih nekoliko godina Matijević je u više navrata iznosio tvrdnje o upletenosti državnih službenika u ove nezakonite poslove, ali i pojedince u mjerodavnim službama da ga s namjerom ometaju i bojkotiraju.

Tako je primjerice javno prokazao predsjednika saborskog Odbora za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost Antu Markova da je 2003. godine iz arhive Sabora uzeo spornu dokumentaciju sa mutnim poslovima na graničnim prijelazima koju je on predao. Pokrenuta je istraga, a USKOK je prije nekoliko tjedana javnosti otkrio da je sam Markov rečenu dokumentaciju dostavio Državnom odvjetništvu. Ta je kaznena prijava odbačena.

Vezane vijesti

Prvi hrvatski zviždački happy end?

Prvi hrvatski zviždački happy end?

Nakon višegodišnje sudske borbe bivši šef carinske službe za suzbijanje krijumčarenja Robert Matijević dobio je pravomoćno sudsko rješenje o povratku… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika