31.03.2009. / 09:32

Autor: Katarina Zorić

Kriza stigla i u Maksimir: Otkazi Dinamovim legendama i manje luksuznih hotela

Iako se na službenim internetskim stranicima kluba ne navodi o kojim je konkretnim mjerama štednje riječ, Sportske novosti pišu da se to u prvome redu odnosi na 'rezanje' ugovora igrača, smanjenje skupih troškova u funkcioniranju kluba te luksuzni hotelski smještaj

Izvršni dopredsjednik Dinama Zdravko MamićIzvršni dopredsjednik Dinama Zdravko MamićEkonomska kriza osjeća se i u Maksimiru gdje je jučer na sjednici izvršnog odbora Dinama rečeno da je trenutna gospodarska i financijska situacija zbog recesije u cijelom društvu vrlo teška i zabrinjavajuća. Upravi je stoga naloženo da donese hitne mjere štednje kako bi se smanjili troškova na svim razinama.

Izvršni odbor istaknuo je i zahtjev da se motivacija i efikasnost rada podignu na najvišu moguću razinu. "Naglašavamo da je situacija prilično dramatična bez obzira na činjenicu da je NK Dinamo jedan od rijetkih klubova na svijetu koji očekuje naplatu već realiziranih transfera. Dakle, klub ne ide u recesijske mjere iz razloga što na dnevnoj razini ima probleme, već kao odgovoran sportski subjekt razmišlja o svojoj uspješnoj sportskoj budućnosti", navodi se, među ostalim, u zaključcima izvršnog odbora.

Iako se na službenim internetskim stranicima kluba ne navodi o kojim je konkretnim mjerama štednje riječ, Sportske novosti pišu da se to u prvome redu odnosi na 'rezanje' ugovora igrača, smanjenje skupih troškova u funkcioniranju kluba te luksuzni hotelski smještaj. Dakle, modri će u vrmenu krize izbjegavati odlaske na utakmice dan prije, skupe hotele i karantene, a takvim povlasticama ubuduće će se koristiti samo u iznimnim situacijama.

Kako pišu Sportske novosti, prve žrtve recesije među modrima bit će Dinamove legende zaposlene u klubu. Otkaz će navodno dobiti skaut Dinama Džemal Mustedanagić, skaut Omladinske škole Krešimir Ganjto, savjetnik u istom sektoru Kransodar Rora te još jedan zaposlenik u omladinskom pogonu Zdenko Kobeščak koji je bio zadužen za invidualni rad.

Vezane vijesti

Kineski apel Europi

Kineski apel Europi

Zemlje eurozone koje su zaglibile u dužničku krizu "moraju još više imati na umu da su na istom brodu", ocijenila je u subotu agencija Xinhua, uoči… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika