31.03.2009. / 11:14

Autor: Katarina Zorić

Sanader putuje u Mostar na sastanak koji Dodik ignorira

Mostarski sastanak već je jučer izazvao puno pažnje jer je predsjednik vlade Republike Srpske Milorad Dodik rekao da neće doći na sastanak

Sanader očekuje pronalazak trajnih rješenja za BiHSanader očekuje pronalazak trajnih rješenja za BiHPremijer Ivo Sanader putuje danas u Mostar gdje će se sastati s ključnim političarima u BiH, a na sastanku će biti riječi o o provedbi reformi u toj državi. Uoči puta Sanader je izjavio kako nosi poruku da se Hrvatima koji žive u BiH mora osigurati potpuna jednakopravnost s druga dva konstitutivna naroda. "Vrijeme je da se nađu trajna rješenja za budućnost te države", rekao je Sanader.

Mostarski sastanak već je jučer izazvao puno pažnje jer je predsjednik vlade Republike Srpske Milorad Dodik rekao da neće doći na sastanak. Dodik se naime naljutio na hrvatskog ministra vanjskih poslova Gordana Jandorkovića koji je Dnevnom avazu rekao da je Dodikova retorika neprihvatljiva. Dodik, kako je rekao bosanskim medijima, od tog sastanka ionako ništa ne očekuje. Unatoč nedolasku premijera Republike Srpske, u HDZ-u BiH navode kako očekuju da će trojica vođa u pozitivnu ozračju nastaviti razgovore.

Sanadera tako očekuje razgovor samo s predsjednikom HDZ-a BiH Draganom Čovićem i predsjednikom SDA Sulejmanom Tihićem. Očekuje se i njegov susret s novim visokim predstavnikom međunarodne zajednice za BiH Valentinom Inzkom. Hrvatski premijer održat će i predavanje na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru na temu Euroatlantske integracije i stabilnost jugoistočne Europe.Govorit će i na otvorenju 12. međunarodnog sajma gospodarstva Mostar 2009., na kojemu je Hrvatska zemlja partner.

Vezane vijesti

Branku Lustigu počasno Srce Sarajeva

Branku Lustigu počasno Srce Sarajeva

Istaknuti filmski umjetnik Banko Lustig dobitnik je počasne nagrade Srce Sarajeva, koju i ove godine dodjeljuje Sarajevo Film Festival (SFF),… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika