02.04.2009. / 16:56

Autor: Katarina Zorić

Glavašev HDSSB tuži EPH zbog 'mreže' i traži odštetu od 101 tisuću kuna

U tužbi ističu da lažne tvrdnje imaju odraza na raspoloženje i odnos birača prema stranci koja je prikazana u negativnom svijetlu

Vladimir Šišljagić i Branimir GlavašVladimir Šišljagić i Branimir GlavašGlavašev Hrvatski demokratski savez Slavonije i Baranje tužio je Europapress holding i Jutarnji list zbog članka pod naslovom Glavaševa mreža, autora Drage Hedla. Na izvanrednoj konferenciji za novinare predsjednik HDSSB-a Vladimir Šišljagić rekao je kako traže odštetu od 101 tisuću kuna.

"Nakon dva zahtjeva za isprikom i ispravljnjem netočnih navoda u Jutarnjem listu i nakon što su oba zahtjeva odbijena, podižemo tužbu", izjavio je Šišljagić. Zatražio je i da Hrvatsko novinarsko društvo osudi takav način novinarstva gdje se, kako je rekao, "neutemeljeno optužuju i moralno uništavaju nedužni ljudi".

U tužbi ističu da lažne tvrdnje imaju odraza na raspoloženje i odnos birača prema stranci koja je prikazana u negativnom svijetlu, a to, smatraju u HDSSB-u, šteti ugledu stranke. Navode i kako im to umanjuje izglede stranke na lokalnim izborima te smatraju da je iznos od "101 tisuću kuna najmanji mogući iznos satisfakcije za tako nanesenu štetu".

Šišljagić je pozvao HND da se ispriča Hrvatskom demokratskom savezu Slavonije i Baranje i vodstvu stranke koje je, kako je istaknuo, kompromitirano u članku.

Vezane vijesti

Glavaš odbio Karamarka

Glavaš odbio Karamarka

Branimira Glavaša u mostarskom zatvoru vrlo često posjećuju poznate javne osobe iz Hrvatske, tako da sama po sebi nije naročito zanimljiva činjenica… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika