03.04.2009. / 14:12

Autor: Andrea Belin

Znanstvenici priznali: Muškarci više tračaju od žena

Teme o kojima frajeri razgovaraju su ispadi pijanih prijatelja. Često ih se može uhvatiti kako ogovaraju stare školske kolege i najatraktivnije djevojke s kojima rade, a prosjeku ogovaraju čak 76 minuta dnevno

Muškarci su itekako skloni trač partijamaMuškarci su itekako skloni trač partijamaOduvijek se smatralo da su žene najveće tračare, međutim rezultati najnovijih istraživanja koje je provedeno na 5 000 osoba pokazali su da to nije točno. Naime, u današnje vrijeme su muškarci veće tračare od žena. Pripadnici jačeg spola potrate u prosjeku 76 minuta dnevno ogovarajući sa svojim prijateljima ili kolegama na poslu, dok žene na takve aktivnosti potroše 25 minuta manje od njih. Najčešće teme o kojima muškarci razgovaraju su ispadi pijanih prijatelja. Često ih se može uhvatiti kako ogovaraju stare školske kolege i najatraktivnije djevojke s kojima rade.

S druge strane, pripadnice ljepšeg spola se najčešće žale na druge žene, raspravljaju o tuđem seksualnom životu ili brinu kako se netko udebljao. Pokazalo se da je muškarcima ured omiljeno mjesto za razmjenu tračeva. Žene ipak u takvim situacijama igraju na sigurno i one najčešće ogovaraju u prostorima svojeg ili prijateljičinog doma.

Trećina muškaraca je najsretnija kad "šapuće" sa svojim kolegama na poslu, a 58 posto njih priznalo je da se na taj način osjećaju pripadnicima određene grupe. Čak 31 posto njih smatra da je tračanje sa svojom boljom polovicom bolje od seksa. Ostale teme koje se mogu naći na dnevnom redu su lokalne vijesti, glasine o mogućim ljubavnim vezama u poduzeću u kojem rade, seks i plaće.

Ipak, žene još uvijek vole najviše širiti glasine i tračati o svojim prijateljima ili prijateljicama, ali naravno iza njihovih leđa. Doduše, ovo istraživanje pokazalo je da su što se tiće trača, muškarci puno gori od žena. Oni se uvijek naslađuju skandalima i sve će napraviti da budu u centru pažnje među svojim kolegama.
Jedan je čak izjavio da bi dan na poslu bio užasno dosadan kad ga na kraju radnog vremena ne bi zasladili neki sočnim tračem.

I žene vole komentirati lokalne vijesti, no one zaobilaze političke teme i fokusiraju se na slavne osobe i njihove živote. Više od polovice žena otvoreno je priznalo da redovito raspravljaju o dobrim i lošim događanjima iz privatnog života sa svojim prijateljima. Iako pričaju o različitim temama, pripadnici oba spola slažu se da im dobar trač s prijateljem ili prijateljicom daje osjećaj pripadnosti.

Omiljene muške trač teme:

1. Pijani prijatelji
2. Vijesti
3. Stari školski prijatelji
4. Kolegice na poslu
5. Najatraktivnija djevojka na poslu
6. Širenje glasina
7. Promocije
8. Seksualni odnosi
9. Plaće
10. Šefovi

Omiljene ženske trač teme:

1. Druge žene
2. Vijesti
3. Problemi u vezi
4. Tuđe veze
5. Seksualni odnosi
6. Prijatelj koji su se udebljali
7. Sapunice
8. Muškarci drugih žena
9. Svekrve
10. Slavne ličnosti

Vezane vijesti

'Žene su neiskorišteni gospodarski potencijal'

'Žene su neiskorišteni gospodarski potencijal'

Ministar poduzetništva i obrta Gordan Maras je izjavio kako će sadašnja vlada pomagati razvoj ženskoga poduzetništva u Hrvatskoj, jer je, kako je… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika