05.02.2004. / 00:00

Autor: Nacionalova redakcija

HRVATSKA

ČAČIĆ: HDZ I SDP POKUŠAVAJU ZAUSTAVITI PROJEKT POS-a

ČAČIĆ: HDZ I SDP POKUŠAVAJU ZAUSTAVITI PROJEKT POS-a

Predsjednik Središnjeg odbora HNS-a Radimir Čačić izjavo je kako HDZ i SDP zajednički poduzimaju sve da zaustave projekt Poticane stanogradnje u Sesvetama, iako se radi o dugoročnoj kapitalnoj investiciji nužnoj za gospodarski rast. Dodao je i da su dvije najjače stranke dogovorile gradski urbanistički plan u zagrebačkoj Skupštini i Poglavarstvu, gdje SDP-ovci ne žele izdavati dozvole iako su napisane. Vladajući HDZ optužio je da ne čini ništa oko aktiviranja kreditnog potencijala vlastitih građana kroz dugoročne kapitalne investicije, kao što je POS, nego da nastavlja ulagati u osobnu potrošnju.
Osvrćući se na godišnji izvještaj EBRD-a o stanju gospodarstava i ulaganja u zemljama u tranziciji za 2003., Čačić također smatra da je nova Vlada krenula krivim smjerom kad je najavila smanjenje PDV-a za dva posto, jer će to povećati uvoz i osobnu potrošnju, a trgovcima omogućiti veću zaradu. Umjesto toga, HNS je predložio da se neoporezivi dio poreza na dohodak poveća s 1.500 na 2.000 kuna, kako bi se povećala konkurentnost gospodarstva.

Vezane vijesti

'Nema više naplaćivanja opomena'

'Nema više naplaćivanja opomena'

Vlada je Hrvatskom saboru uputila Prijedlog zakona o javno-privatnom partnerstvu. Prema riječima prvog potpredsjednika i ministra gospodarstva… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika