04.04.2009. / 19:12

Autor: Stjepan Marković

Oproštaj od Europe: Kiel kontrama slomio Zagreb

Već su su polovicom prvog poluvremena Nijemci odlijepili na plus šest i tu razliku su održavali do kraja poluvremena. Zagrebova obrana 3-2-1 sa izmjenama nije bila dorasla brzim kontrama Kiela

Foto: Nacionalova arhivaFoto: Nacionalova arhivaRukometaši Zagreba poraženi su u uzvratnoj utakmici četvrtfinala Lige prvaka od Kiela 31-27 i time se oprostili od tog natjecanja. Kiel je dominirao gotovo cijelu utakmicu. Već su su polovicom prvog poluvremena Nijemci odlijepili na plus šest i tu razliku su održavali do kraja poluvremena. Zagrebova obrana 3-2-1 sa izmjenama nije bila dorasla brzim kontrama Kiela.

Također je njemački sastav čvrstom obranom 6-0 zatvorio prilaze svom golu i time olakšali posao svome vrataru Thierryju Omeyeru. Omeyer je skupio 11 obrana na utakmici. Najbolji strijelac bio je Zagrebov Kiril Lazarov koji je postigao sedam pogodaka, a u sastavu Kiela Dominik Klein i Filip Jicha sa šest golova. Ovim pogotcima Lazarov se učvrstio na prvoj poziciji strijelaca Lige prvaka te sada ima 93 pogotka.

U drugom susretu koji se igrao danas mađarski Veszprem pred svojom publikom savladao je španjolski Ciudad Real 32-29 no ta pobjeda im nije bila dovoljna za prolazak u polufinale Lige prvaka. Sutra u 17:15 uzvrat igraju Rhein-Neckar Löwen i Čehovski Medvedi. Prva utakmica završila je 33-31 za Čehovske Medvede. Jučer je HSV prošao u polufinale unatoč porazu na gostovanju kod Flensburga 31-29.

Vezane vijesti

Kiel treći put na krovu Europe

Kiel treći put na krovu Europe

Briljantnu sezonu rukometaši njemačkog Kiela okrunili su naslovom europskog prvaka. U finalnoj utakmici Final-Foura Lige prvaka u Lanxess Areni u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika