06.04.2009. / 07:57

Autor: Katarina Zorić

Leko optužio HDZ za krivotvorenje računa: Donirao sam manje nego što tvrde

Komentirajući optužbe saborskog zastupnika Dragutina Lesara koji ga je prozvao zbog kršenja ugovora između HFP-a i HUP-a jer još nije počeo ulagati novce u hotele Srebreno, Leko je rekao da Lesar nije upoznat sa činjeničnim stanjem

Leko kaže da i drugi doniraju HDZ-u, ali to skrivajuLeko kaže da i drugi doniraju HDZ-u, ali to skrivajuAnđelko Leko, većinski vlasni hotelijerske tvrtke HUP Zagreb, tvrdi da je HDZ-u donirao mnogo manje novca nego što se zadnjih dana tvrdi, a novac je donirao jer vjeruje da oni dobro vode državu. O kojem je točno iznosu donacija riječ, Leko nije htio otkriti.

"Donacija je daleko manja. Mi smo tu donaciju dali, nismo je skrivali kao neki drugi koji daju i HDZ-u i drugim strankama. Smatrali smo u tom trenutku da to možemo napraviti jer vjerujemo da ova stranka dobro vodi državu, a to potvrđuje i činjenica da smo konačno ušli u NATO. Napominjem da nisam član niti jedne stranke", izjavio je Leko u razgovoru za Jutarnji list.

Ostaje nejasno tko iznosi neistinu - HDZ, koji u u stranačkom izvješću o poslovanju objavljenom na webu tvrdi da je od Lekine tvrtke dobio 840.000 kuna donacije, ili Anđelko Leko, koji priznaje donaciju ali opovrgava njen iznos.

Komentirajući optužbe saborskog zastupnika Dragutina Lesara koji ga je prozvao zbog kršenja ugovora između HFP-a i HUP-a jer još nije počeo ulagati novce u hotele Srebreno, Leko je rekao da Lesar nije upoznat sa činjeničnim stanjem.

"Da zna o čemu govori, vjerujem da bi njegove izjave bile bitno drugačije. Moj je prijedlog Lesaru i njegovim istomišljenicima da javnosti iznese činjenice i ono što mu je poznato o stanju hotela Župa ili nekih drugih lokacija u privatizaciji kojih je sudjelovala njegova bivša stranka, bolje reći stranačke vođe", rekao je Leko, napomenuvši kako nije korektno da Lesar političke probleme riješava preko njegovih i HUP-ovih leđa.

Leko smatra da su HNS-ove prozivke prema kojima on nanosi štetu od 30 milijuna godišnje jer nije ulagao u Hotele Srebreno, prljave i neistinite. "Nazivati mene štetočinom samo zbog donacije HDZ-u je bezobrazno", istaknuo je Leko.

Poduzetnik Anđelko Leko HDZ simpatizira još od vremena pokojnog Franje Tuđamana kojega je, kako kaže, iznimno poštivao.

Vezane vijesti

Karamarko: vlast nije napravila ništa za narod

Karamarko: vlast nije napravila ništa za narod

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko rekao je danas kako aktualna vlast tijekom proteklih šest mjeseci nije napravila ništa korisno za ovaj narod,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika