06.04.2009. / 08:27

Autor: Katarina Zorić

Sudac Miloglav demantira Crnogorce: Nikad nisam kontaktirao sa Šeksom, to su besmislice i laži

Napominje kako je laž da je Pejoviću spomenuo Šeksa te ističe kako se prema tom bivšem pritvoreniku zbog optužbe za oružanu pobunu postupalo korektno kao i prema svima ostalima, što mnogi među njima danas mogu i potvrditi

Sudac Miloglav tvrdi kako je laž da je Pejoviću spomenuo Šeksa Sudac Miloglav tvrdi kako je laž da je Pejoviću spomenuo Šeksa Dubrovački sudac Pero Miloglav opovrgnuo je napise crnogorskog dnevnika Dan koji je objavio da tužiteljstvo u toj zemlji prikuplja informacije o nezakonitim uhićenjima crnogorskih državljana 1992. na području Dubrovnika, a kao glavnog nalogodavca spominju Vladimira Šeksa. "Riječ je o besmislicama i potpunim neistinama jer sam kao tadašnji istražni sudac u Dubrovniku, koji je djelovao pri Vojnom sudu u Splitu, postupao isključivo na temelju kaznenih prijava policije i općinskog Državnog odvjetništva", rekao je Miloglav.

Sudac Miloglav, kako piše Jutarnji list, tvrdi da nije bilo nikakvog zlostavljanja ili bilo čega sličnog prema osobama koje su tada u Dubrovniku bile pritvorene pod optužbom za oružanu pobunu. "Mnogi od njih danas mogu to i potvrditi", rekao je Miloglav koji je 1992. godine obnašao dužnost vojnog istražnog, a danas suca Županijskog suda u Dubrovniku.

Dubrovački sudac navodi kako nikada nije kontaktirao s Vladimirom Šeksom niti je bilo moguće da utječe na njegov rad tim više jer vojni sud nije bio pod njegovom ingerencijom. Napominje kako je laž da je Pejoviću spomenuo Šeksa te ističe kako se prema tom bivšem pritvoreniku zbog optužbe za oružanu pobunu postupalo korektno kao i prema svima ostalima, što mnogi među njima danas mogu i potvrditi.

Također ističe da mu nije poznato što se događalo nakon što je Pejović razmijenjen jer su razmjene bile izvan dosega djelovanja vojnih sudova.

Vezane vijesti

Trebamo se lišiti negativne prtljage

Trebamo se lišiti negativne prtljage

Bivši potpredsjednik Hrvatskog sabora i jedan od utemeljitelja HDZ-a Vladimir Šeks izjavio je danas kako Hrvatsku u budućnosti vidi kao demokratsku,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika