06.04.2009. / 10:29

Autor: Katarina Zorić

Mesić u defenzivi: Razmatra se povlačenje tužbe za genocid protiv Srbije

Govoreći o primanju Hrvatske u NATO, Mesić je rekao kako će to pridonijeti sigurnosti u regiji te je naglasio da Hrvatska neće svoje članstvo koristiti u riješavanju otvorenih pitanja sa svojim susjedima

Mesić očekuje da Hrvatskoj ulazak u NATO donijeti novi kapital i otvaranje novih radnih mjestaMesić očekuje da Hrvatskoj ulazak u NATO donijeti novi kapital i otvaranje novih radnih mjestaPredsjednik RH Stjepan Mesić spomenuo je u razgovoru za srbijanski dnevnik Večernje novosti kako se razmatra mogućnost povlačenja tužbe za genocid protiv Srbije. "Vode se rasprave o tome i još ne znamo kakva će odluka na kraju biti donesena. U ovim razgovorima sudjeluju i jedna i druga strana, sada se razmjenjuju delegacija na svim razinama, pa ćemo vidjeti što će biti na kraju", rekao je Mesić.

Odnose između Hrvatske i Srbije Mesić je ocijenio vrlo dobrima. "Surađujemo na svim područjima što je korisno za obje zemlje, ali i za cijelu regiju. Nadam se da će se takav trend nastaviti i dalje", izjavio je Mesić.

Govoreći o primanju Hrvatske u NATO, Mesić je rekao kako će to pridonijeti sigurnosti u regiji te je naglasio da Hrvatska neće svoje članstvo koristiti u riješavanju otvorenih pitanja sa svojim susjedima.

Hrvatskoj se sada otvara jedno novo tržište, rekao je Mesić, napomenuvši da će Hrvatska sada moći dobiti više kapitala što će rezultirati otvaranjem novih radnih mjesta.

Na pitanje što ulazak Hrvatske u NATO znači za regiju zapadnog Balkana, Mesić je odgovorio: "To je motiv za sve zemlje bivše Jugoslavije - da
se isplati i honorira ostvarivanje postavljenih standarda i ispunjavanje uvjeta. Ako je to mogla Hrvatska, onda to mogu i sve druge zemlje regiije."

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika