06.04.2009. / 16:01

Autor: Martina Čizmić

Udruga gradova traži hitne izmjene Zakona o trgovini

Ističu kako je samo u siječnju zabilježen pad prometa u trgovini na malo od 13,7 posto, a ekonomski stručnjaci procjenjuju da će se taj recesijski trend nastaviti tijekom ove godine

Udruga gradova traži ublažavanje Zakona o trgoviniUdruga gradova traži ublažavanje Zakona o trgoviniUdruga gradova RH traži od Vlade da se hitnim izmjenama Zakona o trgovini donesu promjene kojima bi gradovi i općine samostalno odlučivali o radnom vremenu trgovina na svom području.

Kako su naveli u svom priopćenju, trenutno uređenje radnog vremena u trgovini ne odgovara stvarnim potrebama jedinica lokalne samouprave na Jadranu, gdje turistička sezona tradicionalno počinje u dane Uskrsnog vikenda.

"Značajna broj gradova upravo s ciljem poticanja turističkog prometa, tradicionalno organizira događanja kulturnog, turističkog i vjerskog sadržaja u vrijeme izvan tzv. sezone", ističu u Udrugi i dodaju kako ograničavanje radnog vremena trgovina nije u skladu s potrebama građana u lokalnim zajednicama.

Stoga oni smatraju da je izmjena Zakona nužna u što skorijem roku jer je turistički promet jedan od značajnijih čimbenika za ublažavanje recesijskih posljedica.

Ističu kako je samo u siječnju zabilježen pad prometa u trgovini na malo od 13,7 posto, a ekonomski stručnjaci procjenjuju da će se taj recesijski trend nastaviti tijekom ove godine.

Vezane vijesti

14% više novozaposlenih u turizmu u odnosu na 2011.

14% više novozaposlenih u turizmu u odnosu na 2011.

Prema podatcima Hrvatskog zavoda za zapošljavanje od siječnja do svibnja ove godine broj novozaposlenih u turističkim djelatnostima činio je udio od… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika