06.04.2009. / 16:30

Autor: Hina

Slučaj Maškarin: Odgođeno suđenje kirurgu Popoviću zbog provjere informacija o vještaku

Popovićev branitelj Milenko Škrlec danas je zatražio da Sud provjeri ima li razloga za izuzeće vještaka Vuka Borčića s obzirom na napise u nekim dnevnim novinama po kojima se protiv njega vodio kazneni postupak vezan uz posao.

Odgođeno je suđenje zbog nesavjesno obavljenog operativnog zahvata nad Miroslavom MaškarinomOdgođeno je suđenje zbog nesavjesno obavljenog operativnog zahvata nad Miroslavom MaškarinomNastavak suđenja riječkome kirurgu Branku Popoviću za kažnjivo djelo protiv zdravlja ljudi i nesavjesno obavljanje operativnog zahvata nad Miroslavom Maškarinom, zbog čega je pacijentu teško oštećeno zdravlje te amputirana noga, danas je na Općinskome sudu u Rijeci odgođen na neodređeno vrijeme.

Sutkinja Sandra Vučković odgodila je nastavak rasprave kako bi se provjerilo i odlučilo može li jedan član skupine liječnika vještaka, koja je obavila vještačenje u tom predmetu, sudjelovati u daljnjem postupku, doznaje se od glasnogovornice Općinskoga suda Sandre Juranović.

Naime, Popovićev branitelj Milenko Škrlec danas je zatražio da Sud provjeri ima li razloga za izuzeće vještaka Vuka Borčića s obzirom na napise u nekim dnevnim novinama po kojima se protiv njega vodio kazneni postupak vezan uz posao.

Branitelj je također predložio da se - ako se utvrdi da su te informacije točne - cijelo već obavljeno vještačenje izuzme, rekla je Juranović.

Na suđenju kirurgu Branku Popoviću potkraj veljače ove godine svjedočilo je sedmero liječnika vještaka, a svi su utvrdili da je prilikom operacije počinjena liječnička pogreška te da nije bila riječ o medicinskoj komplikaciji.

Liječnici vještaci utvrdili su da je riječ o pogrešci jer kirurg "nije postupao s posebnom pažnjom pri provedbi laparoskopske metode uklanjanja upaljenog crvuljka iz trbušne šupljine".

Po optužnici, Popović je u srpnju 2006. tijekom laparoskopske operacije odstranjivanja slijepog crijeva u riječkome Kliničkome bolničkom centru Miroslavu Maškarinu oštetio trbušnu aortu pa mu je zbog obilna krvarenja i oštećena tkiva amputirana noga.

Vezane vijesti

Privatizacija 3. maja do 22. lipnja ili krećemo u akciju

Privatizacija 3. maja do 22. lipnja ili krećemo u akciju

Predsjednik Sindikata metalaca Hrvatske – Industrijskog sindikata (SMH-IS) Vedran Dragičević izjavio je danas da će taj sindikat, ne učini li vlada… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika